MHP’ye kendi binasında ‘tahliye’ şoku!

MHP’ye kendi binasında ‘tahliye’ şoku!
Yıllardır Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çarşamba İlçe Binası olarak bilinen binanın sahibi olduğunu iddia eden Bayram Yavuzarslan ve Ali Rıza Yazıcı, MHP İlçe Başkanlığı binasını tahliye etmesi için bir başkasına sattıkları öğrenildi

Çarşamba Sarıcalı Mahallesi Zübeyde Hanım Meydanı’nda bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Çarşamba İlçe Başkanlığı binası yaklaşık 20 yıl önce ülkücü ve partililerden toplanan paralarla satın alan dönemin İlçe Başkanı Bayram Yavuzarslan, binanın tapusunu ihtilallerde partiden alınır korkusu ile Bayram Yavuzarslan ve Ali Rıza Yazıcı adına aldığı iddia ediliyor.

İlçe Binasını satın almak için o dönemde partililerin haricinde eğitim ve sivil toplum kuruluşlarından gönüllü yardımlar sonrasında alınmış olduğu bilinmesine rağmen, özellikle tapu üzerinde olan Bayram Yavuzarslan ve Ali Rıza Yazıcı’nın son zamanlarda ilçe binası tapusunu kendi üzerlerinde olmasından yararlanarak, ilçe yönetimini binayı boşaltmaya zorlayarak istediğini elde etmeye çalıştığı iddia ediliyor. Başarılı olamayınca ilçe binasının Haşim Bahadır Ayeş’e satıldığı ve Ayeş tarafından ilçe başkanlığının tahliyesi için ihtarname gönderdiği öğrenildi.

Bayram Yavuzarslan ve Ali Rıza Yazıcı eski ilçe başkanlarından Baki Demirtaş’ın karşısına 2012 yılında gerçekleşen kongrede aday olmuş ve zaferle çıkmış ancak yapılan İlçe Seçim Kurulu’na yapılan itirazlar sonucunda kongre ve Yavuzarslan’ın başkanlığı iptal edilmişti. Bu olay sonrasında Yavuzarslan yeniden aday olmamış ancak Demirtaş’a ilçe binasının tapusunu bahane ederek bir süre parti binasının kapısını açmamıştı.

Daha sonraki dönemde İl Başkanlığı’na seçilen Şaban Kılıç devreye girmiş ve soruna geçici bir çözüm bulmuş ve binanın açılmasını sağlamıştı. Fakat MHP’de başlayan Genel Başkanlık krizinde Devlet Bahçeli’ye bayrak açan Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın, Ümit Özdağ ve diğer isimlerle birlikte hareket etmeye başlayan ve isimlerini parti içi muhalefet olarak gösterenlerin baş göstermesi ile tüm ülkede olduğu gibi Çarşamba’da da genel merkezin atadığı yönetime tepkiler başladı.

Genel Merkez tarafından önce atanan ve Nisan ayında gerçekleştirilen kongre ile yeniden seçilen Kemal Düzgün ve yönetimine Akşenerciler grubu olduğu iddia edilen Bayram Yavuzarslan ve Ali Rıza Yazıcı tapu krizini yeniden çıkarttıkları öğrenildi.

Parti binasının satın alınmasında toplanan yardımlardan bilgisi olan bazı MHP’li ve Ülkücüler, partinin eski ilçe başkanlığına da yapmış olan Bayram Yavuzarslan ve eski İl Genel Meclis üyelerinden Ali Rıza Yazıcı’nın böylesi vefasız ve gözlerini kör edecek şekilde Devlet Bahçeli ve Milliyetçi Hareket Partisi’ne karşı oluşan muhalefetle birlikte hareket edilmesine üzüldüklerini belirterek, “O bina ne Yavuzarslan’ın, ne de Yazıcı’nındır. O bina ülkücü ve milliyetçi sevdası ile ceplerinden, ailelerinin ekmeklerinden ayırdıkları paraları davaları uğruna veren gerçek milliyetçi ve ülkücülerin binasıdır. Bayram Yavuzarslan ve Ali Rıza Yazıcı demekki ne ülkücü, ne de milliyetçiymişler. Bu kararları ile sadece çıkarcı olduklarını göstermişlerdir. Ülkücü ve milliyetçilerde çıkar olmaz. Olsa olsa dava olur. Davası olmayanında, bu camiada yeri olmaz. Herkes yerini, haddini bilecek.” Şeklinde sert tepkiler gösterdikleri öğrenildi.

Bu arada konu hakkında MHP Çarşamba İlçe Başkanı Kemal Düzgün ve İl Başkanı Taner Tekin’in konu hakkında detaylı açıklama yapması beklendiği öğrenildi.

untitled-3-003.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber