Tarık Menteşoğlu

Tarık Menteşoğlu

MHP'NİN İÇİNE YERLEŞTİRİLMİŞ FETOCÜ KURT MU?

MHP'NİN İÇİNE YERLEŞTİRİLMİŞ FETOCÜ KURT MU?

Merhaba dostlar...

Terör örgütü FETÖ tarafından ülkemizde yapılmak istenen hain terör olayının ardından yurt genelinde FETÖ operasyonları başlamış, fakat bu operasyonların siyasi ayağına bir türlü girilememiştir.

Bu durum karşısında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yumruğunu masaya vurarak, hükümeti suçluyor ve operasyonların siyasi alandada yapılması gerektiğini haklı olarak deklare ediyor.

Kimse Devlet Bahçeli'nin bu çıkışını haksız bulabilir mi?

Hayır...

AK Parti'nin içinde halen görevi başında olduğu ileri sürülen Bakanlar, milletvekilleri ve kimi belediye başkanlarının FETÖ terör örgütünün elamanı olduğu söylenmekte.

AK Parti içerisinde aktif görev yaptığı öne sürülen örgüt elemanlarına dokunulamazken, siyasetten uzaklaşmış eski AK Partililere dahi dokunulamaması insanı üzmektedir.

Buna Gençlik ve Spor eski Bakanı Suat Kılıç gösterilebilir.

Terör örgütü elemanı olduğu yönündeki iddaları bugün duymayan yokken ve İstanbul'da bir avukat örgüt elemanı olduğu gerekçesiyle hakkında suç duyurusunda bulunmasına rağmen, hiç bir vasfı bulunmayan Kılıç, sık sık Başbakan ve AK parti Genel başkanı Binali Yıldırım'ın yanında poz verdiği görülmekte.

Bilindiği gibi Suat Kılıç'ın babasına ait kız öğrenci yurdu Samsun'da, FETÖ ile bağlantıları nedeniyle kapatılmıştı.

Yine Suat Kılıç'ın avukatı Fevzi Cem Şenocak, örgütün Karadeniz avukat imamı olduğu gerekçesiyle tutuklanmış ve hesabında 800 milyon TL ele geçirildiği iddia edilmişti.

MHP Genel Başkanı Bahçeli bizim gördüğümüz bu gibi olayların çok daha fazlasını görmekte ve haklı olarak isyan etmekte ve yumruğunu masaya vurarak operasyonların siyaset ayağına da girilmesi gerektiğini söylemektedir.

Fakat sayın Bahçeli'nin atladığı bir şey vardır.

Suat Kılıç yalnız AK Parti içerisinde değil, MHP içerisinde de aktif durumdadır.

Türkiye'de yapılan 2014 yılındaki yerel seçimlerde Suat Kılıç desteği ile MHP Samsun 19 Mayıs Belediye Başkan Adayı Hüseyin Kurt olmuştur.

Hüseyin Kurt'un 2007 yılında Kamu görevinden ayrılarak, Turizm ve Bilişim Sektöründe faaliyet gösteren aile şirketlerinin başına geçmesiyle, Suat Kılıç'tan aldığı destek ile Samsun'da bir anda yıldızı parlamıştır.

Suat Kılıç'ın her türlü desteğini alan Kurt, Kılıç sayesinde Samsun başta olmak üzere Türkiye geneli pek çok İl özel idarenin ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinin bilişim işlerini KA Bilişim isimli şirketi adına almıştır.

Bu sayede bahse konu kurumların tüm mahrem bilgilerini bağlı olduğu şüphesi bulunan yapı adına ele geçirme riski akıllara gelmektedir.

Yine Kurt'un şirketi üzerinden onlarca yerel gazete, dergi ve internet sitesinin alt yapılarını ve haber portallarının ara yüzleri yapım işini piyasının altında yaptığı ve bu sayede yerel basının içine sızdığı şüphesi oluşmaktadır. Çünkü yerel basının alt yapılarını üstlenen Kurt, alt yapı ve ara yüzlerini yenileme esnasında, paralel yapı elemanı olduğu bilinen pek çok isim aleyhinde çıkan haberlerin ortadan kaybolduğu ileri sürülmektedir.

Kurt'un 2015 genel seçimlerde MHP'den aday adayı olan Aslan Karanfil'in Samsun'da seçim işlerini yürüten isim olduğu da bilinmekte ve şirketinde bu konuyla ilgili sık sık toplantılar yaptığı bilinmektedir.

Aslan Karanfil, Suat Kılıç tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşteşar Yardımcısı olarak atanmış ve bugün paralel yapı mensubu olduğu şüphesiyle açığa alınan isimdir. Kurt'un sık sık Suat Kılıç'ın eniştesi olan gayri meşruda isim yapmış Enişte ile bir araya geldiği bilinmektedir. Bu durum Suat Kılıç'ın Samsun'daki işlerini enişte ile birlikte Kurt'un yürüttüğü izleniminin oluşmasına neden olmaktadır.

Hüseyin Kurt'un, bir çok sivil toplum kuruluşu ve meslek odalarında aktif görev yapmasının yanı sıra halen Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis ve Divan Üyeliği, Samsun Girişimci ve Sanayici İş Adamları Derneği (SAGİD) Genel Sekreterliği, Türkiye Bilişim Derneği Samsun Bölge Başkan Yardımcılığı görevlerini yürütmekte olup, bu anlamda 19 Mayıs Üniversitesinde Girişimcilik ve E-Ticaret, UMEM Projesi kapsamında meslek liselerinde bilişim ve girişimcilik, kamuda bilgi güvenliği ve bilişim suçları ile ilgili çeşitli seminer ve eğitimler verdiği bilinmektedir. Yine Kurt'un, Tarım, Kobilerde Teknoloji, Siyasal İletişim, Sosyal Medya ve Yatırım danışmanlıkları da yaptığıda bilinmekte.

Eski bakan Suat Kılıç'ın yıldızını parlattığı Hüseyin Kurt'un MHP içerisinde aktif olduğu biliniyor, yakında yapılması beklenen erken seçimlerde MHP içerisinde dün Aslan Karanfil örneğinde olduğu gibi, parti içerisine adam yerleştirme işleriyle meşgul olması beklenmekte.

Sayın Devlet Bahçeli'ye önerim, AK Parti için haklı beklentisini, kendisininde yapması ve terör örgütünün partisine yerleştirdiği elemanları temizlemesi gerekmektedir. Cumhuriyet Savcıları'nın da bir an önce Hüseyin Kurt hakkında inceleme yaparak tüm iddiaların yakında gün yüzüne çıkacağından hiç bir şüphem yok.

Sanırım şimdilik bu kadar yeterli...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Tarık Menteşoğlu Arşivi