MHP'li Usta, "Samsun' a AKP'li ler sahip çıkmadılar"

MHPli Usta, Samsun a AKPli ler sahip çıkmadılar
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun Milletvekili ve adayı Erhan Usta, katıldığı bir televizyon programında 1 kasım seçimleri, ülkenin ekonomisi, parti seçim beyannamesi ve Samsun projelerini gündeme taşıdı.

Ulusal bir televizyon programına katılan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun Milletvekili ve adayı Erhan Usta konuşmasına, bütün şehitlerimize rahmet diliyoruz ailelerine baş sağlığı diliyoruz milletimizin başı sağ olsun ifadeleri ile başladı. Usta, "Bu geldiğimiz nokta Akp'nin Türkiye'yi getirdiği noktadır. 13 yıl kesintisiz bir hükümet var milletin desteğini güçlü bir şekilde almış bir devlet var. Artık bundan sonra ortaya bir takım sorunlar çıktığında mazeretlere sığınma hakkı yoktur olmamalıdır. Bizim çözünme süreci dediğimiz hatta ihanet süreci dediğimiz Akp ve Hdp'nin birlikte yürüttüğü çözüm sürecinin Türkiye ye getirdiğini hep birlikte görüyoruz" ifadeleri ile şöyle devam etti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun Milletvekili ve adayı Erhan Usta, "Artık bölgede devlet otoritesi  kalmadı devlet  acze düşürüldü maalesef. Hükümet tarafından teröristler terör örgütü eylemlerini temposunu artırarak yapmaya devam ediyor. Böyle bir ortamdayız. Maalesef güvenlik güçlerimiz sadece kendilerini korumakla mükellefler ancak bunu yapabiliyorlar. Olan olayları görüyorsunuz. Bayramın ikinci günü Beytüşşebap da olanları hepimiz biliyoruz. Orayı zapt etmek için, kendi paçavralarını göklere çekmek için gelen teröristler bir daha geleceğiz diyorlar işte Türkiye de girilemeyen yerler var bölgeler var. Bu günkü geldiğimiz nokta bunun tamamen sorumlusu Akp hükümetidir. Hiçbir şekilde kandırıldık edebiyatı tutturmasınlar. Sayın cumhurbaşkanı herkes yeminine sadık kalsın diyor ama biz çok seçim meydanı gördük ki bir parti lideri gibi konuştu. Kendisi de yeminine sadık kalmaya devet ediyoruz. Dün yine meclisteki konuşması bana göre yanlıştı son derece çirkindi . Mecliste 10 - 12 yıl öncesine giderek o günkü Türkiye'yle bu günkü Türkiye'yi kendi perspektifinde anlatmaya çalıştı. Bunlar Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına yakışmayan hareketlerdi. İşte bu yüzden seçim sürecinde Cumhurbaşkanı anayasal sınırlarına çekilmelidir diye ısrarla söyledik. Cumhurbaşkanının bu şekilde hareket etmesi demokrasiye zarar veriyor. Diğer yandan bir Akp var başbakan var ama başbakan iradeyi kullanamıyor tamamen cumhurbaşkanı kullanıyor."

Usta, "Bu bizim bildiğimiz bir hikaye.  Sayın Erdoğan sürekli bir şeyler söylüyor geçmişte başka bir şey söylüyor. Bu ciddi bir itiraftır itirafın bir tanesi çözüm sürecinden esnasında yığınak yapmışlar askeri yığınak yaptıklarını terör örgütünün güçlendiğini söyledi. Aslında bizim söylemek istediğimiz tamda buydu. Bu süreç terör örgütünü güçlendiriyor hakimiyetini artırıyor. Bu süreçten vazgeçilmelidir diyorduk bunu kendisi ağzıyla itiraf etti. Daha sonra valilere operasyon izni verilmediği şimdi ise valileri bürokratları suçlar bir duruma geldiler. Onlar görevlerini yapmadılar diyerek konuyu başka bir yere getirdiler. Tabi görevini yapmayan bütün devlet görevlilerinden hesap sorulmalıdır. Devlet otoritesi orda işletilmelidir hukuk orda çalışmalıdır. Ancak bununla bırakılmamalıdır. Devlet memurlarına, valilere, emniyet müdürlerine veya bir başkasına bu talimatı kim verdiyse onlarda bunun hesabını vermek durumundadır. Öyle bir memura fatura kesmekle bu iş olmaz."

13 yıl hükümet etmiş bir parti var şu anda iktidarda bu parti dün gelmiş olsaydı bir kısım bahaneler uydurabilirdi. Bütün bunlardan sonra Türkiye de hiç olmamış bir olayla karşılaşıyoruz bu demokrasiyi katletmektir ifadeleri ile açıklamalarına devam eden Usta, "Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz ve parti yöneticilerimiz sürekli olarak bu seçim kararı alınmadan önce bu konuyu gündeme getirdik. Güvenli bir seçim ortamı sağlayamazsınız. Ülkeyi erken seçime götürmeyin bir koalisyon hükümeti kurulsun. Biz koalisyona hazırız şartlarımızı kabul edin gelin koalisyon kuralım denildi ama 7 Haziran akşamından sonra AKP hükümeti kafalarına erken seçimi koymalarından dolayı Türkiye'yi bu duruma getirdiler. Artık bu günden sonra seçim sandıklarını oradan oraya taşımakla olmaz  seçim güvenliğini sağlayamıyorlarsa bırakıp gitsinler bunu yapacak partiler var ülkede MHP olarak biz bunu en iyi şekilde yaparız diyoruz zaten."

"Devletin hükümdarlık hakkıdır seçim bu iki tane sandık meselesi değildir bu zaten birine izin verilsin gerisi çorap söküğü gibi gelir son derece yanlış bir şeydir. Bu devleri acze düşürmedir bu başlı başına  normal demokratik bir ülkede devletin istifa etmesi sebebidir. Şimdi yoklama çekiyorlar. Bir tanesi iki tanesine müsaade edilmiş olsa bunun arkası gelecek bütün bölgede aynı şey yapılacak. Bu ilki sembolik bir anlamı var bir tanesinde bu karar alındıktan sonra toplumdan bir tepki alınmayınca ardı ardına diğerlerini yapacaklar.  Devlet otoritesi kullanılmalıdır. 2005 de Tayyip Erdoğan kürt sorunu vardır dedi örgütlere ve arkasındaki güçlere ciddi bir koz verildi. Sandık birleştirmeyle milletin elinde olan hükümdarlık hakkına kısıtlama getirilmeye çalışılıyor. Kesinlikle böyle bir şey yapılmamalı güvenliği sağlayamayan hükümette istifa edip çekip gitmeli. "

"Bu seçimde Akp oy kaybedecek bu gayet net. Mhp'nin ciddi şekilde oyunun artacağını düşünüyoruz çünkü millet bizim fikirlerimizin düşüncelerimizin doğruluğunu gördü. Bizde bundan üzüntü duyuyoruz aslında bizde burada haklı çıkmasaydık bu yaşananlar olmasaydı. Mhp'nin haklılığı ortaya çıktı. Milletimizde bunun farkında bu yüzden ben oyumuzun artacağını düşünüyorum bu işin siyasi kısmı. Koalisyon hükümetinin çıkmasına bizim ekonomimiz pek bir tepki göstermemiş ancak artan terör olaylarından sonra tepki vererek ekonomide bozulma olmuştur."

"Samsun'un güçlü bir yanı var coğrafi konumu verimli ovaları güçlü sosyal sermayesi var. Samsun siyaseti sahipsiz.  Bu güne kadar Samsun Akp'yi ilk seçimlerde yedi ikinci seçimlerde sonra altı sonra altı son seçimleri saymıyorum 19 milletvekili son seçimi de sayarsak 24 milletvekili vermiş olmasına rağmen Akp'nin millet vekilleri Samsunun sorunlarıyla hiç ilgilenmediler.  Bir iki tane gösterge sunacağım size. Türkiye' de nüfus oranına bakınca sırası 16, sosyo ekonomik sırada 33, istihdam da 19, ihracatta 24, açılan şirket sayısında 22, kurumlar vergisi mükellef sırasında23 sırada, ortalama katma değeri Türkiye' de olması gerekenin % 70'i kadar,  Türkiye ortalamasında çok alt sıralarında, ciddi göç veriyor, ciddi işsizlik oranı var, sanayisi çok zayıf ve gün geçtikçe de daha çok zayıflıyor. Son zamanlarda daha çok karşılaştığımız bir başka sorun ise Suriye' den gelen göçmen sayısı da Samsun'da ciddi sorunlar oluşturmaya başladı." diyerek şöyle devam etti.

Milletvekili Erhan Usta, "Biz Samsun'un çözümünü, sorunlarını giderme yollarını biliyoruz. Biz Samsun'dan 7 Haziran 'da 2 milletvekili çıkarttık ve halkımız inanıyorum ki son gelişmelerle birlikte 3 hatta 4 Milletvekili ile bizi iktidara taşıyacak ve sorunlarının çözümün de bizlere kapıyı açacaktır.  Halkımızla el ele MHP ile Samsun'umuzu özel vektörle yatırımlarımıza hız vereceğiz. Kamu yatırımlarını arttıracağız bunda mecburuz çünkü buna ihtiyacımız var. Teşvik sıralamasında Samsun'3.ç sırada. Birisi dokunsa idi 4. bölge olacaktık ama kimse dokunmadığı için 3. sıradayız. Mesela aynı konumda olan Rize'ye birileri dokunmuş ki 4. bölgede müthiş yatırım ve işler yapılıyor.  4. Bölgeye Samsun'un geçirilmesi lazım bunu geçireceğiz. Samsun'un Çarşamba, Bafra, Terme ovaları var bu ovalarımızı, sağlık alanında, tarımsal sanayi de ihtiyaçlarımız var. Turizm potansiyelimiz var ve bu potansiyeli mutlaka hızlandıracak ve iş ve istihdam alanında, fındıkta yaşanan istikrarsızlığı giderip istikrar, alan bazlı desteklemeye daha fazla önem vereceğiz, mobilya potansiyelimiz var buraya özel sektörle daha ileriye milletimiz bize yetki verdiği takdirde Samsun için son derece çalışacak ve kalkındıracağız. Çünkü Samsun'a birilerinin sahip çıkması gerekiyor" diyerek konuşmasını Samsunspor ile sonlandırdı. Samsun'lu bir spor bakanı olmasına rağmen Samsunspor takımının sıkıntılar ve zorluklar içinde olduğunu ve Samsunspor'u çok sevdiklerini ve mutlaka sahip çıkacaklarını dile getirerek televizyon konuşmasını tamamladı.

HABER- FOTO: Ayhan GONCA- Kenan GÜN 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir