MHP'li Şimşek'ten Enerji Bakanı Yıldız'a Soru Önergesi

MHPli Şimşekten Enerji Bakanı Yıldıza Soru Önergesi
MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın yazılı olarak cevaplaması istemiyle meclis başkanlığına bir soru önergesi verdi

MHP Milletvekili Şimşek, soru önergesinde, Bakan Yıldız'a " 12 yılda kurulan 52 maden şirketinin 36’sının, AKP ’li Milletvekili, Bakan, parti yöneticisi ve bunların yakınlarına ait olduğu iddiaları doğru mudur?" diye sordu.

Şimşek, meclis başkanlığına sunduğu soru önergesinde son 12 yılda 52 maden şirketinin kurulduğunu bu şirketlerden 36'sının AKP'li milletvekili, bakan, parti yöneticisi ve bunların yakınlarına ait olduğu yönünde ki iddiaları ele aldı.

Şimşek, önergesinde Bakan Taner Yıldız'a şu soruları yöneltti.

"Basında yer alan ve son 12 yılda kurulan 52 maden şirketinin 36’sının, AKP ’li Milletvekili, Bakan, parti yöneticisi ve bunların yakınlarına ait olduğu iddiaları doğru mudur? Kar Cihan Uluslararası Mad.San.veTic.A.Ş. ve Bck Uluslararası Mad.San.ve Tic.Ltd. Şirketinin eski bakan Osman Pepe ve çocuklarına ait olduğu doğru mudur? Trakya Kuvars Madenleri San.ve Tic.A.Ş. ve Kanaroğlu madencilik yapı enerji Loj.Akaryakıt Tic. ve San. Şirketinin AKP Bitlis Milletvekili Vahit KİLER’e ait olduğu doğrumudur? İktidarınız döneminde 12 yılda kurulan maden şirketlerinin sahipleri ve ortaklarının isimleri nelerdir?Madenlerin denetimlerinin tam olarak yapılmadığı iddia edilmektedir. Maden denetimlerinin hangi aralıklarda yapılması gerekmektedir? Bu madenlerin rutin denetimlerinin yapılmadığı doğru mudur? AKP’li Milletvekillerine ve parti üyelerine ait olduğu iddia edilen madenlerle ilgili olarak inceleme, araştırma ve teftişlerde kolaylıklar sağlanmakta mıdır?"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel