MHP’de "Mehteranlı" iftar

MHP’de "Mehteranlı" iftar
MHP Samsun İl Başkanlığı ve Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından iftar programı düzenlendi. İftar yemeği öncesi gerçekleştirilen mehteran takımının gösterileri partililerin büyük beğenisini kazandı.
Bir alışveriş merkezinin düğün salonunda gerçekleşen iftar öncesinde Kur’an-ı Kerim okundu. Dualar eşliğinde devam eden programa mehter takımı da renk kattı. Ezanın okunmasıyla birlikte binlerce vatandaş aynı anda orucunu açtı. İftar programından sonra açıklama yapan Samsun Ülkü Ocakları İl Başkanı Yalçın Altıntaş, ""Bu Sofra" İlk Ülkücü Şehidimiz Ruhi Kılıçkıran'dan, son Ülkücü Şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu'na tüm Ülkücü Şehitlerimizin sofrasıdır... "Bu Sofra" Kut'lu Davamızın kurucusu Cennet Mekan Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey'in sofrasıdır.. "Bu Sofra" Büyük Türk Komutan Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarının sofrasıdır... "Bu Sofra" Çakmakcı Kadir Amcamızın sofrasıdır... "Bu Sofra" Şehit Gökhan Bayram, Şehit Nejat Yaman, Şehit Mesut Yılmaz, Şehit Ersan Gürpınar, Şehit Fikret Özer, Şehit Savcı Murat Uzun gibi tüm Şehitlerimizin sofrasıdır... Değerli dava arkadaşlarımıza ve en kıymetlilerimiz şehit yakınlarımız ve Ailelerine bizlerle birlikte oldukları için teşekkür ederim..." dedi.

 

MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, MHP Samsun İl Başkanlığımız, Ülkü Ocakları İl Başkanlığımız ve İlçe başkanlıklarımız ile ortaklaşa düzenlediğimiz iftar programımız, Grup Başkanvekilimiz ve Samsun Milletvekilimiz Erhan Usta, 25. Dönem Samsun Milletvekilimiz Hüseyin Edis, Asarcık Belediye Başkanımız Şerif Kılağuz, İl Kadın Kolları Başkanımız Yüksel Ünal, Vakıf ve sendika temsilcilerimiz, il, ilçe parti ve ocak yöneticilerimiz, eski belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimiz ile çok sayıda partili dava arkadaşlarımızın katılımı ile gerçekleştirilmesi hepimizi sevindirmiştir. Katılan katılamayan tüm dava arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

İftar sonrası konuşma yapan MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, “Ramazan ayının sonlarına geldik. İnşallah ağız tadıyla da bayrama kavuşuruz. Rabbim tuttuğunuz oruçları kabul etsin. Ben gündeme ilişkin iki konu üzerinde durmak istiyorum. Bir tanesi geçtiğimiz günlerde Mecliste gündeme getirdiğimiz Samsun ile ilgili çok önemli bir proje vardı. Samsun’a medikal, biyomedikal ve tıbbı cihaz üretimi alanında ileri teknolojili enstitünün kurulması yönünde bir önerim vardı. Yani bu Samsun’u uçuracak bir projeydi. Projenin aslında çok da üzerinde çalıştık. Önergeyi verdiğimiz vakit gece vaktiydi. Gündüz de Sayın Sanayi Bakanımıza da ulaştırmıştık. Ancak burada siyaset devreye girdi. Meseleye biraz siyasi bakıldı sanırım ve önergemiz kabul edilmedi. Ama biz bundan sonra ümitliyiz. Burada üzüldüğüm husus şu; bir kısım Samsun milletvekilleri bu konuyla hiç ilgilenmediler. Orada mesela Trabzon ve Zonguldak ile ilgili olarak bu benim söylediğim türden olmasa bile bir endüstri merkezi kurulmasına yönelik önerge kabul edildi. Ben orada sordum. Bizim Samsun milletvekilleri nerede diye. Çünkü Samsun’a ilişkin bir fikir bizden çıkıyor, hiç olmazsa ona destek beklerdik. Onların gündem dediği Organize Sanayi Bölgesi'ndeki birkaç husustur. Ben füze yapmaktan bahsediyorum, onlar 'at arabası var' diyorlar. Bunu anlatamadık onlara” diye konuştu.

Kışlalarda yaşanan zehirlenme olaylarına de değinen Usta, “Son dönemlerde kışlalarda yaşanan zehirlenme olayları 4 defa tekrarlandı. Bununla ilgili grup önerisi oldu. Biz bu olayı şiddetle eleştirdik. Üzerine gidilmesi gerektiğini söyledik ve araştırma önergesi için olumlu oy kullandık. Bununla ilgili sosyal medyada ‘MHP neden olumsuz oy kullandı’ diye bir takım iftiralar var. Bunu düzeltmek istedim. Böyle bir konuda MHP’nin ne kadar hassas olacağını sizler zaten biliyorsunuz” şeklinde konuştu.

HABER-FOTO: Ayhan GONCA- Nevzat AKKAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber