Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

MHP yi bitiren HEYETİ ULEMALAR iş başında…

MHP yi bitiren HEYETİ ULEMALAR iş başında…

Bu Çarşamba ve Samsun siyasetçileri ile hiçbir zaman sanırım ki şansım yaver gitmeyecek.

Haberci haberine saatinde gider ve haberini yapar varsa sorusu sorar ve çıkar.

Yorumunu gazetesinde yapar.

Ancak gazetecilere son dönemlerde çok fazla baskı ve hakaretvari söylemlerin olmaya başladığı bu dönemde, bu polemiklere en fazla siyasiler alet oluyor.

Siyasiler halkın oyları ile Milletvekili seçilirler. Yani güçlerini halktan alırılar.

Halkla aralarında ki diyalogları ise en fazla basın aracılığı ile yaparlar. Fakat Çarşamba’ya gelen siyasetçiler bilemiyorum bu ilçenin huyundan mıdır, suyundan mıdır anlamıyorum. Hep el üstünde tutuldukları için çok şımarık oluyorlar.

Bu konuya nereden girdim?

Dün MHP Dikbıyık beldesinde geleneksel birliktelik kahvaltısında bir araya geldi. Basın olarak bizler ve Denge Gazetesi Çarşamba Temsilcisi Emin İnan davet edildik. Şahsi imkânlarımız ile Dikbıyık beldesine kahvaltı saati olan 09.00 da gittik. Ancak Çarşamba’ dan birlikte çıktığımız MHP İlçe Başkanı ve yöneticileri ile MHP il Genel Meclis Üyesi İbrahim Fırıncı beldeye uğramadan muhtemel değişmez, adeta çivi gibi çakılmış her dönemin Milletvekili adayı, MHP GİK Üyesi İbrahim Özyer ve beraberinde ki il teşkilatı mensuplarını karşılamak için Çınarlık beldesine doğru devam ettiler.

Bir diğer muhtemel Milletvekili aday adayı Av. Gürhan Gündüz ise sessiz ve sedasız bir şekilde Dikbıyık Beldesine geldi kahvaltı yapılacak lokantaya girerek gelecek HEYET- İ ULEMAYI bekleşmeye başladık.

Çarşamba Teşkilatından 09.00 da denilen kahvaltının Dikbıyık belde teşkilatınca 10.00 da başlanacağı söylenmişti. Millet Pazar sabahı sıcacık yatağından, ailesinden edilmişti. Olsun MHP için değer diyerek gelen partililer heyeti ulemaları beklerken sıkılmaya ve tepkiler gelmeye başladı.

Bazı partililer, “Milletvekili aday adayları bu dönemde nazlanmaz, halka daha yakın durur ki aday olabilsinler. İlçe, İl teşkilatlarına fazla naz yapacak olan aday adaylarıdır. Ama gelin görün ki anlaşılmayacak şekilde GİK üyesi ve her mevsimin meyvesi gibi her seçim döneminin adayı olan Özyer’ i karşılamak için bir mehter takımı eksik kalmış şekilde Çınarlık’ a kadar gidildi. Burada bu kadar insan bekletiliyor. Çok ayıp. Siyasetin de bir adabı ve düzeni vardır. Gelecek siyasetçi bu kadar partili gibi erkenden gelsin neden ayağına milleti getirir, neden bu kadar insanı bekletir. Beklemesi gereken aday adaylarıdır. Zaten Milletvekili olduktan sonra hepsi halkı unutuyor bari halk bu dönemde birazcık kendini onlardan üstün olduğunu hissetsin” diyerek tepki gösterdi.

Her neyse Özyer ve ekibini karşılayıp gelenlere neden oraya gittiniz bu kadar insan burada bekletilir mi diye sormamız üzerine, “Sen gazetecisin gazeteciliğini yap” muhabbeti ile karşılaşmayalım mı?

Bunu söyleyen ise halkın oyları ile seçilen bir başka siyasetçi ve hala İl Genel Meclisinde görevli muhterem bir kişi.

Her neyse bu kadar yetmedi!.

Başka bir olayda ise yıllarını Öğretmen olarak çocuklarımızın eğitimine vermiş muhterem bir öğretmenimiz. Misafir nasıl karşılanır maşallah bize yaptığı ve gösterdiği hareketleri ile harika bir şekilde öğretti.

Maazallah onun yetiştirdiği öğrencileri düşünüyorum diyecektim ki; öğrencilerinden bir iki kişi, “Onun böyle birisi olduğunu nasıl anladınız? Öğretmenlikte de konuşmaz, öğrencilere her türlü kötülüğü yapardı” diyerek bize yapılanın az bile olduğunu anlattılar. Yani ucuz kurtulmuşuz.

Ne diyelim…

Allah Çarşamba ile Samsun halkına kolaylık versin.

Bu isimlerle seçime MHP gidecekse var ya!: İnanın MHP lilerin işi Allaha kalmış. Allah indinde bile misafir baş tacı iken;

Bu aklı evvel siyasetçiler ise kimini yağlı börekle karşılarken, kimini de böylesi bekleterek, azarlayarak siyaset yaptırıyorsa...

Sonra da bu halktan oy isteyeceksiniz öyle mi. Hem de bu akıl ve hizmet ile.

Siz daha seçime girmeden kaybettiniz beyler.

Bakın bir yanda adam gibi adam, efendi mi efendi bir Milletvekili aday adayı Av. Gürhan Gündüz, diğer yanda İl Genel Meclis Üyeniz, birlikte yağ çektiğiniz GİK ve Milletvekili aday adayınız.

Bu insanlar size değil Av. Gürhan Gündüz’ e canını verir.

Size ne vereceğini bilemem…

Ha bu arada gazeteciliğimizin gereği olarak o kahvaltıyı beklemeden alanı terk etmemiz gerekiyordu. Ancak mesleğimize olan saygımızdan dolayı, bu kadar eğitimsiz ve MHP liliğe yakışmayan hareketleri ve söylemleri kale almayıp haberimizi ve görevimizi yaptık.

Bu saygı onlara…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Erol ŞEKER Arşivi