MHP seçim startını Divan toplantısı ile verdi

MHP seçim startını Divan toplantısı ile verdi
MHP Çarşamba İlçe teşkilatı İlçe Divan toplantısını parti binasında gerçekleştirirken İlçe başkanı Demirtaş, erken seçim startını verdik. Hepimize ve halkımızla birlikte milletimize hayırlı olsun dedi

 

HABER-FOTO: NEVZAT AKKAYA

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çarşamba İlçe Başkanı Baki Demirtaş ve yönetimi, Kadın Kolları Başkan ve yönetimi ile birlikte tüm kurulları parti binasında gerçekleştirilen İlçe Divan toplantısını gerçekleştirdi. İlçe divan toplantısına kahvaltı ile başlandı. Kahvaltı sonrasında konuşan İlçe Başkanı Baki Demirtaş, “Önümüzde sıkı çalışma dönemi başlıyor. Önümüzde ki yıl ilk önce yerel seçimlerimiz var. Yerel seçimler için sandık görevlilerini seçeceğiz. Bu görevliler partimize üye ve gönül vermiş hem oyunu veren hem de partimiz için çalışan gerçek partilileri görevlendireceğiz” diyerek şöyle devam etti.

Demirtaş, “Ülkemiz sıkıntılı bir döneme sokulmuştur. Ülkemizde karmaşık çok işler, hesapsız kitapsız işler oluyor. Ülkede öyle bir duruma geldik ki terörist şahit, terörle mücadele eden Genel Kurmay Başkanı mahkum. Bunlara ve yapılanlara dur demenin vakti geldi. Türkiye’ de başkanlık sistemine girmeye hazırlanıyor. Acaba başkan Başbakan mı yoksa halktan birisi mi başkan olacak. Tüm kurulları ile yükleniyorlar. Biz bu noktada bu hatalı işlere dur demek durumundayız. MHP Çarşamba İlçe teşkilatı olarak Kadın Kollarımızı oluşturduk.    Şimdi önümüzde ki günlere sıkı sıkı hazırlanmalıyız. Çok değerli aday adaylarımız var. Bunlardan birisi aday olacak onu hep birlikte seçeceğiz. İlçe Divan bir olacak ve Samsun, Genel Merkez müdahil olmadan Belediye Başkan adayımızı seçerek yolumuza çıkacak ve çıkan adayımıza hepimiz birlik içinde mücadeleye başlayıp, çalışıp inşallah seçimi kazanarak çıkacağız” diyerek devam etti.

Geçmiş birkaç seçimde benim istediğim isim aday olmadı diyerek partiden uzaklaştılar ve çalışmadılar. Bu defa bunlar olmayacak çünkü burada hepimiz birlikte karar verip adayımızı belirleyeceğiz diyerek devam eden Demirtaş, “Sizin fikir ve görüşlerine ihtiyacımız ve seçimi kazanabilmek için destek olmanıza ve hep birlikte çalışmaya ihtiyacımız var bu süreci iyi yönetip kazanarak çıkmak için sizlerle çalışmaya devam edeceğiz. Çalışmalarımız konusunda eklemek istediği olan arkadaşlarımız varsa buyursun” diyerek konuşmasını tamamladı.

Baki Demirtaş’ın konuşması akabinde Avukat Hayrettin Gökçe sözü alarak kısa bir konuşma yaptı. Gökçe, “Belediye başkan adayını ilçe teşkilatının karar verip onaylayacağı kararının alınması bir milat olarak düşünüyorum. Bu çok önemli ve önümüzü açacak bir gelişme olarak görüyorum. Bu noktada küçük bir uyarı yapmak istiyorum. Adaylık konusunda İlçe Divanının değişik işler yapmak veya farklı düşünceleri olur mu. Bu divan da kimler olacak o tercihleri yapacak olan kişilerin iskeletini geniş çapta ve güçlü bir kadro olmalı ve bu kadro da bu güne kadar önümüze hala gelmedi” diyerek devam etti.

Gökçe, “Türkiye’nin bu gün gelinen nokta da bir tek sigorta kaldı. O da MHP’ dir. Milletin bu noktada güveneceği, dayanacağı başka hiçbir nokta kalmadı. Aksi takdirde gelecek yüz yılı olmayan bir ülke haline geldi. Bunu engelleyecek tek parti MHP dir. Bu gerçeği unutmayın. Ülkücüler ak saçlı, kır bıyıklılar olarak kaldı. Bu yeni ülkücüler neden gelmiyor. Bunlar araştırılmalıdır. Ülkeye hizmet veremeden, ziyan olmuştur Ülkücüler. Bu kadar ülkücüler ak saçlı, kır bıyıklı ülkücüler zararda mıdır derseniz, öldüler mi derseniz hayır. Biz hala buradayız ama genç ülkücülerin mutlaka olması, yenilenmenin katılımlarla güçlendirilmesi lazımdır. Bu dönemde bir seçim sürecine giriyoruz. 10 yıldır bir siyasi parti var. Bu dönemde hırsızlığa, dolandırıcılığa girmeyen bir siyasetçi yok. Bu nokta da MHP üzerine düşeni yapmalıdır” diyerek devam etti.

Bu ülkede başbakanın kızı Sümeyye Danışman olmuş ve 42 bin lira maaş alıyor. Bu noktaya gelmiş bir Türkiye’ de yaşamaya başladık. Ülke de olmadık işler kalmadı. Türkiye tarihi yakında tarih olacaktır. Bu noktada dediğim gibi MHP bu ülkenin sigortasıdır ve ülkenin acil ihtiyacı vardır. Yüklendiği misyon gereği MHP bölücü faaliyeti hedef alıyordu. Bu nedenle MHP terör ve teröriste karşı bir parti konumuna getirildi ve halk böyle biliyor. MHP teröristlere karşıdır ama sadece bu nokta da değildir MHP. Bunu anlatacak kimse yok. Bunlar anlatılmalıdır. Biz elbette ki vatan için gerekirse ölürüz. Devlet için her fedakarlığa imza atarız. Ama gösterilen halka iletilmeye çalışılan konular başka”.

İkinci bir yalana daha MHP’lileri inanıyor. Bu gün seçim olsa bunlar yine kazanır alamazlar. Bunların bu düşüncesini kırmak zorundayız.  Milletin başka çareler aramasını engellemeliyiz. İki noktaya dikkat etmeliyiz. Birisi İyi ama Devlet Bahçeli ile olmaz düşüncesi ve söylemleridir. Bunlar sadece partiyi bölmek, yıkmak dağıtmaktır ki bundan da iktidar başarılı oluyor. Bahçeli ile bal gibi olur. Siz çalışın bakın nasıl oluyor. Biz Ankara’nın her yerine hakim, her türlü donanımı olan bir Genel Merkez var ama Genel Merkezi çalıştırmak gerekir. Teşkilatlar buna zorlamalıdır. Gövde gösterisi yapacaksınız, anket yapacaksınız diyen Gökçe şöyle devam etti.

Avukat Hayrettin Gökçe, “Bu gün burada böylesi bir toplantı milat dedik. İlçe Divan toplantımız güzel oldu ve istediğim belediye başkanını 15 gün kalarak değil daha erken açıklayın. Çünkü aday 15 günde yıpranacaksa yıpransın ben o sözlere inanmıyorum. Beni de bu gün yeniden heyecanlandırdığınız için teşekkür ediyor hepimize bu çalışmamız hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuşarak sözlerini tamamladı. Konuşmalar sonrasında önümüzde ki İlçe Divan toplantısının Genel Başkan Yardımcılarından birinin katılımı ile ve Boğaziçi Düğün Salonunda daha geniş katılımla gerçekleştirileceği belirtilerek toplantı basına kapalı olarak devam etti. Toplantıya İlçe Başkanı Baki Demirtaş ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Kefeli, Dikbıyık İlçe Başkan ve yöneticileri, Kadın Kolları Başkan ve yönetim Kurulu üyeleri, İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Fırıncı, Av. Hayrettin Gündoğdu, Eski İlçe başkanı ve Belediye başkan aday adayı Adem Uzal’ın yanı sıra çok sayıda uzun süreden beridir olmadığı kadar kalabalık partililerin katılımı ile gerçekleştirildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber