MHP ŞABAN KILIÇLA DAHA FARKLI

MHP ŞABAN KILIÇLA DAHA FARKLI
MHP Samsun İl Başkanı Şaban Kılıç ve İlkadım Belediye Başkanı Necattın Demirtaş ile MHP yönetim kurulu üyeleri ‘Yabancılar pazarı’ esnafına nezaket ziyareti gerçekleştirdi

MHP heyetini karşılayan kalabalık vatandaş topluluğuna teşekkür eden Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı Şaban Kılıç,”sizlerle olmak beni mutlu ediyor. Samsun’da adım atılmadık yer bırakmayacağız. Yerel seçimlerde iddialıyız. Büyükşehir olmak üzere 17 ilçede başarı bizimdir”.Dedi.
 
SAMSUNUN SIKINTISI BİZİM SIKINTIMIZDIR
 
 
Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı Şaban Kılıç ve İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ve MHP İl Yönetimi, Yabancılar pazarını ziyaret etti. Yabancılar pazarı dernek başkanı Olcay Kılınç ve yönetim kurulu ve kalabalık bir vatandaş gurubunun hazır olduğu ziyarette, MHP Samsun İl Başkanı Şaban Kılıç, kendini bekleyen muhteşem kalabalığa teşekkür etti. Mahalli seçimlerde Samsun’un 17 ilçe belediyesi ile Büyükşehir olmak üzere üç hilal’in dalgalanacağını bu noktada kararlı olduklarını söyledi. 29 Mart halkımızın teveccühüyle buzun suyun içinde erimesi gibi eriyeceklerdir. Biz MHP olarak resmen esnafın intiharına seyirci kalan bir hükümet istemiyoruz. Zaten MHP iktidarında da esnafımız kesinlikle bu sıkıntıları yaşamayacak ve yaşattırmayacağız. Samsun”un tüm sorun ve problemlerini bilen birisi olarak Samsun’a ve Ülke’ye hizmet etmek için yola çıktığını ifade eden Kılıç, "Samsunlu hemşerilerimin ve halkımın; dertleriyle dertlenen, sıkıntılarıyla üzülen bir kardeşleri, bir arkadaşları, bir yoldaşları olacağımı bilmelerini istiyorum”  şeklinde konuştu.
 
BÜYÜKŞEHİR VATANDAŞA KÜLFET GETİRECEK
 
Esnafların sorunlarını dinlemek, sorunları ilgili yerlere aktarmak ve çözüm bulunmasına katkıda bulunmak maksadıyla, Esnaf odalarımızı, derneklerimizi tek tek ziyaret ediyoruz. Esnafın sorunlarının neler olduğunu yerinde takip ediyoruz" dedi. Ziyaretlerde büyükşehir yasasına da değinen Kılıç "Büyükşehir yasası en çok esnafımızı daha doğrusu küçük esnafımızı etkileyecek. Büyükşehir sınırları içerisinde köyler de dahil olmak üzere götürü vergiye tabi küçük esnaf neredeyse kalmayacak. Hemen her esnaf defter tutmak durumunda kalacak. Muhasebe masrafları, beyanname ücretleri esnafın karşısına çıkacak. Daha vergisini vermeden ücretini ödeyerek beyanname vermek zorunda kalacak. Bunlar zaten zor şartlar altında mücadele veren esnafımızın önüne bir engel daha olarak çıkacak" diye konuştu. 
 
HAYALİ TABLOLARLA HALK KANDIRILIYOR
 
Kılıç,“Bugün esnafımız kepenk kapatma noktasına gelmiştir. Esnafımızı içinde bulunduğu bu zor durumdan çıkarmak ve yarınlarına güvenle bakan, Türkiye ekonomisinin işleyen çarkı olma rolüne geri döndürmek en büyük hedefimizdir” dedi.
Esnafın zor durumda olduğunu belirten Kılıç, “Bağ-Kur ve sigorta prim borcu bulunmayan esnafı bulmak zor. Elektrik borcu bulunmayan esnafı görmek neredeyse imkânsız, ve kredi borcu bulunmayan bir esnaf var mı” diye konuştu. Kılıç, “Küçük esnafımız artık işyerlerinde zamanlarını yan komşularıyla sohbet ederek siftahsız geçirir hale gelmiştir. Yanlarına yaklaşıp işlerin durumunu sorduğumuzda Milletimizin en önemli hasletlerinden birisi olan tevekkül duygusuyla şükretmekle birlikte, işlerinin eskisi gibi olmadığını, Bağ-Kur borçlarını sigorta prim borçlarını, kat be kat artan vergilerini zam üstüne zam gören elektrik faturalarını ödeyemez hale geldiklerini, kredi borçları yüzünden büyük sıkıntılar çektiklerini dile getirmekteler. Görüldüğü üzere ortam pekte İktidar partisinin anlattığı gibi değil. Gerçek veriler manüpüle edilerek ortaya pembe bir tablo çizilmeye çalışılmaktadır. İktidarın başardığı en büyük icraat çarpık veri trafiği ile gerçekleri gizleyip ortaya ciddi bir başarı tablosu sunmaktır. Artık bu noktada bizlere düşen görev bütün halkımızın kanayan yarası olan ekonomik tahribatı giderecek olan önerileri vatandaşlarımıza anlatarak onları aydınlatmaktır” şeklinde konuştu.
 
BACASIZ FABRİKA SAHİPSİZ


MHP Şaban kılıç ile daha farklı olacak diyen Dernek başkanı Olcay kılınç,” Her gün basından takip ediyoruz. Gitmedikleri mahalle, merhabalaşmadıkları insan yok. Neredeyse her gün bir ziyaret yapmaya başladı MHP. Bunun yanı sıra, parti binası da hiç boş kalmıyor. Sürekli parti teşkilatlarına yönelik bir ziyaret var. MHP kamuoyunda diri bir görüntü sunuyor artık. Aktif bir parti hüviyetine bürünmüş durumdalar.‘Üzerlerindeki ölü toprağını attılar’ dersek doğru olacaktır. Samsun’da yaşanan bu heyecanın yerel seçimlerde büyük etkide rol oynayacağından şüphemiz yok.”dedi. Yapılan ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren İnanç, “Bu tür ziyaretlerin ilimizin çok ihtiyacı olan birlik ve beraberliğine katkı sağlayacağına inancının tam olduğunu kaydetti.Yabancılar Pazarı Derneği Başkanı Olcay Kılınç, Şirketleşmek için uğraştıklarını belirten Top, "Bu pazardan 4 bin kişi ekmek yiyor. Burası Karadeniz'in en büyük pazarı. Bir bacasız fabrika gibi. Amacımız kabuğumuzu kırmak" dedi. Ziyaretin ardından pazarı gezerek esnafların sorunlarını dinleyen milletvekilleri, problemlerin çözümüne yardımcı olacakları sözünü verdiler.
Erol AKSOY

kaynak:akasyam.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir