Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

MHP Kongresi belli oldu, ya şimdi ne olacak?

MHP Kongresi belli oldu, ya şimdi ne olacak?

 

Bu gün yine siyasetten girelim ne dersiniz?. Geçtiğimiz günlerde sizlere MHP kongresi ile ilgili haberler yapmıştık. İşin gerçeğini konuşmak gerekirse dün öğle saatlerine kadar tüm İlçelerde ki kongre tarihleri ve kongreler bir bir açıklanıp gerçekleştirildikçe Çarşamba’ da ki partililerde panik ve puslu bir hava oluşmaya başlamıştı. Dün yakın bir sevdiğimle bir haber sonrasında konuşurken MHP de durum nedir diye sordu. Bizde ortamda ki toz duman havayı kısa birkaç cümle ile konuştuk anlattık ve sohbet ettik.

Bu sohbette elbette ki MHP’ nin adayları konusu idi gündem. Kimler aday olabilir, kim kazanabilir şeklinde yani. Hani bu güne kadar hiç şaşmayan tahminlerimiz varmış ya!. O mukabilden canıım. Ama işin enteresan yanı hiç alakası olmayan birisinin MHP kongresi ile ilgilenmesi dikkatimi çekmedi de dersem yalan olur. Ama akıllı siyasetçi kendi partisinin gücünü bilir ama karşıda ki siyasi partinin hamlelerini de iyi etüt edip, tahminlerini partisinde ki çalışmaları ile bütünleştirirse elbette ki kazançlı olur. Çünkü erkenden hangi hamleyi yapacağını hesaplayan yani erken yola çıkan kazanır. Mantık budur. Her neyse bu konuşmanın üzerinden henüz 5 dakika geçmedi ki Belediye anonsunu duyduk.

MHP İlçe Kongresi Su Düğün Salonunda 29 Şubat 2012 de gerçekleştirilecek. Akşam saatlerinde de İlçe Başkanı Baki Demirtaş Gazetemize gelerek hem kongre ilanını verdi hem de uzun süre sonrasında ilk açıklamasını yaptı. Parti içinde hiç sıkıntı olmadığını tam tersine birlik ve beraberlik ile tüm sorunların çözüleceğini belirten Demirtaş, tam tersine konuşmasını AK Partinin yanlış siyaseti üzerine kurdu. AK Parti cığızlık tan vazgeçmeli dedi. Ben anlamadım dedi o cümleyi özellikle istedi başkan. Ne demekmiş? Oyunbozanlık- mızmızlık veya küsmek yapmıyorum manalarını içeriyormuş. Nasıl olsa hem Çarşambalı hem de Eğitimci olan Baki Demirtaş başkan biz ne derse onu yazarız. Yazdık.

Ve gelelim saadete. Şimdilik MHP de iki resmi aday var. Birisi Harun Türkkaya, diğeri mevcut İlçe başkanı Baki Demirtaş. Piyasada adı dolaşan isim mi. Ohooo o kadar ki yazsak Ankara’ya yol olur. Ama bu partiye zarar verir. Bir partide ne kadar aday olursa işin suyu da o kadar çıkar. Birileri karıştırmak için aday olur, birileri ise ben daha iyi yaparım diyerek. Sever yada sevmezsiniz ama şimdilik bu iki isimle kongreye gidiliyor portresi var. Ama daha durun.

Eski İlçe Başkanlarından İdris Aydın’ın dedikodulara göre Mahmut Kütükoğlu ile kongreye girmeye hazırlık yaptığı konuşuluyor. Bu arada eski bazı İlçe Başkanlarından da aday çıkabileceği konuşuluyor. Ha bu arada sevgili Eski İlçe Başkanlarından ve Milletvekili adayı Adem Uzal, Çarşamba’ da her ne pahasına olursa olsun birliktelik ve beraberliğin bir şekilde sağlanması gerektiğini bizzat yaptığımız konuşmada dile getirdi. Kimsenin benden uzak olsunlar deyip akabinde de perde arkasından laflar etmesinler diyerek MHP nin Çarşamba’ da ne olursa olsun acil olarak toparlanarak İktidara yürümek zorunda olduklarını dile getirdi. Kendisinin en önde olmasının hiç gereği olmadığını bu işi başaracak kim olursa yanında çalışacağını ve destekleyeceğini belirten Uzal, Kazanan MHP olsun başka hiçbir şey istemiyorum dedi. Yani MHP de şimdilik sular durgun gibi gözüküyor.  Puslu hava yavaş yavaş açılıyor mu yoksa bu havanın ardından kasırga mı eser bekleyip öreceğiz. Şimdilik MHP camiasına bu kongreleri hayırlı olsun. Bekliyoruz gelecek 15 gün daha çok şeylere gebe olacaktır.

Demedi demeyin. Ne dersiniz?

Mutlu ve/(sağ) – lıcakla kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi