MHP KAHVALTISINDA Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya,

MHP KAHVALTISINDA Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya,
“Başbakan sabah başka, akşam başka konuşuyor”

 

Milliyetçi Hareket Partisi Çarşamba İlçe Başkanlığı Boğaziçi Düğün Salonunda düzenlediği kahvaltı programında Genel Başkan Yardımcısı Karakaya, “AKP’ de Başbakan Erdoğan, Halka sabah söylediğinin akşam tam tersini söyleyerek kandırmaya devam ediyor. Millet masada kalmış kimsenin umurunda değil” dedi

HABER- FOTO: Burak ÇALIŞKAN

MHP Çarşamba ilçe Başkanlığı tarafından Boğaziçi düğün salonunda düzenlenen kahvaltı sırasında Türkiye’nin ekonomik sorunları değerlendirilirken, MHP Genel Başkan yardımcısı Ankara Milletvekili Mevlüt Karakaya Türkiye ekonomisi hakkında çarpıcı bilgiler verdi.

Kahvaltı organizasyonun da kısa bir açıklama yapan MHP Çarşamba İlçe Başkanı Baki Demirtaş başta MHP Genel Başkan yardımcısı Ankara milletvekili Mevlüt Karakaya, MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek olmak üzere bütün katılımcılara teşekkür ederek sözü MHP Çarşamba İlçe Kadın Kolları Başkanı Fikriye Pekşen’e bıraktı.

mhp-(1).jpg

MHP Genel Başkan yardımcısı Ankara Milletvekili Mevlüt Karakaya yaptığı konuşmada, “Şunu biliyoruz ki bu iktidarın yaptığı en iyi şey kötüyü,  iyi gösterme işine geldiği gibi davranarak ülkeyi yönetmeye çalışıyor. Başbakan çıkıp diyor ki, merkez bankasının kasasını doldurduk. 2002 yılında 27,5 milyar dolar olan merkez bankasının kasasındaki paramız bugün 120 milyar dolar. Sayın başbakan 2002 yılında merkez bankasında ki rezerv 27,5 milyar dolar iken kısa vadede borcun 16 milyar dolardı. Merkez bankasının kasasındaki para borçla birikmiş bir paradır. Şimdi ise kısa vadede ülkenin borcu 143 milyar dolar” diyerek şu sözlerle açıklamasını sürdürdü.

IMF’ye olan borçla ilgili de bilgi veren Karakaya, “AKP hükümeti iktidara gelmeden önce, İMF’ ye olan borç 23 milyar dolardı. İktidara geldikten sonra bu süreçte kendileri IMF’den hiç gerek yokken 10 milyar dolar daha borç aldı. Kendileri borç almasalardı IMF’ye olan borç bu yıl Mayıs ayında biterdi. AKP hükümeti iktidara gelmeden önce Türkiye’nin dış borcu 130 milyar dolar idi bugün 326 milyar dolar. Bu şuna benzer bir vatandaşın geçen yıl 100 bin lira borcu vardı busene 200 bin olmuş herkese borçlanmış ama bakkal Ahmet ağaya olan borcu ödemiş dönüp dönüp BU BORÇLARDAN ÖDENEN SADECE TEK Bakkal Mehmet ağaya ödenen borcu dillendiriyor. Başka borçları hiç dile getirmiyor”.

“IMF’ ye olan borcu ödediğini söylüyor. Bu milletin 80 yıldır biriktirdiği dişinden tırnağından arttırdığı ne varsa Tüpraş, Limanlar, Seka ve ülkenin tüm değerlerini haraç mezat sattılar. Ukrayna’da, Rusya’da otel odalarında gizli pazarlıklar yapıldı. AKP hükümetinden öncekiler Cumhuriyetin fakir durumunda dişlerinden tırnakların arttırıp bu hükümete teslim ettiler şeklinde açıklamasına devam eden Karakaya, “Peki onlar ne yaptı, her şeyi sattı bitirdiler. Geçtiğimiz yılın ortasında Türkiye’de bütçe açığı 33 milyar lira bekleniyordu. Ama geçtiğimiz yıl bütçede 29 milyar lira açık verildi. Gazetelerde, televizyonlarda, Türkiye bütçesi beklenenden daha iyi denildi. Vatandaş bakıyor, Türkiye bütçesi beklenenden daha iyi sonuç verdi. Kimse çıkıp da açığı sormuyor” dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Türk Milliyetçiliği hakkında yaptığı konuşmalara da değinen Karakaya “Mardin’de Türk Milliyetçiliğini ayağımın altına aldım diyen başbakan Balıkesir’de çok değerli Milliyetçi şahısları kutsuyor.  Bunu diyenlerden hangisi Başbakan. Millet masa da kalmış kimsenin umurunda değil. Türk halkı da bu anlatılan masallara inanıyor. Masallar öyle hızla okunuyor ki; halk hiç birini görmüyor duymuyor çünkü bizim medya muhalefetin dediklerini açıklayamıyor. Açıkladığı anda başına ne geleceğinden korkuyor. Hani biz özgürdük, basın özgürdü, iktidar açılım ve eşitlik hayalleri ile halkı sevindiriyordu. Böyle özgürlük, basın özgürlüğü ve halkı düşünmek mi olur” diyerek konuşmasına son verdi.

MHP Çarşamba ilçe Başkanlığı Boğaziçi düğün salonunda bir kahvaltı düzenlendi. Kahvaltıya MHP Genel Başkan yardımcısı Ankara milletvekili Mevlüt Karakaya, MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, MHP Samsun İl Başkanı Şaban Kılıç, MHP Çarşamba İlçe Başkanı Baki Demirtaş, MHP Çarşamba Kadın Kolları Başkanı Fikrîye Pekşen, TÜRKAV Çarşamba Şube Başkanı Bekir Özçelik, Belde Başkanları ve çok sayıda partili katıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber