Mhp Genel Başkanı Bahçeli, Taksim'deki Olaylarını Değerlendirdi

Mhp Genel Başkanı Bahçeli, Taksimdeki Olaylarını Değerlendirdi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul Taksim Gezi Parkı’nda yaşanan olaylara ilişkin, “Polis çok şiddetli davranmıştır. Polise verilen talimat yerine getirilmiştir. Polisi burada kimse suçlamasın. Polisin ne günahı var” dedi

“POLİS MENSUPLARININ ALANDAN ÇEKİLMİŞ OLMASI SEVİNDİRİCİ BİR DURUMDUR”

Bahçeli, “Bu saatten sonra siyasi iktidarın yürütmeyi durdurma kararına uyarak başta emniyet güçleri, polis mensuplarımız çekilmek suretiyle daha ılımlı bir ortamın oluşmasına katkı sağlamak lazımdır. Tepkiyi çok farklı amaçlara çeken sürüklemek isteyenlere de fırsat verdirmemek açısından bu işlerin biran önce yapılmasında yarar olacağı kanaatindeyim. Şimdi basın mensuplarından aldığımız bilgilere göre yürütmeyi durdurma kararının uygulamasına geçilmiş ve polis mensuplarının alandan çekilmesi uygulamasına beraberinde geçilmiş olması da sevindirici bir durumdur” şeklinde konuştu.

“HALKLA DEVLETİ KARŞI KARŞIYA GETİRMEK İSTİYORLAR”

Halkla devleti karşı karşıya getirmek isteyen unsurlara fırsat verilmesi gerektiğini dile getiren Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu konuda bir başka hususu da aziz milletimizin dikkatlerine sunmak isterim. Dün barış ve çözüm projelerinin mimarı olarak topluma lanse edilen ve Abdullah Öcalan denilen cani ile devlet arasındaki görüşmeleri sağlayan daha sonra müzakere sürecinin iki ayaklı postacıları olan bazı milletvekillerinin İstanbul Gazi Parkı’nda eylemlerin içerisinde başrol oynaması düşündürücüdür. Demek ki barış ve çözüm projesine katkı sağlayanlar burada da başrol oynamaya gayret göstermektedir. AK Parti- PKK_BDP ve bazı marjinal gruplar işbirliği içerisinde bir davranış ortaya koymaktadır. Ancak bunun 4. Günü şiddet arttıkça, yaralanmalar, sabahlara kadar yapılan eylemlerle karşı duruşlarla artıkça sonunda mahkeme 15 ay sonra niye kararını şimdi açıkladı. Bu tepki ortaya konduğu zaman demokratik bir eylem olarak görüp bu kararını başında vermiş olsaydı belki Türkiye böyle bir kargaşanın içerine girmezdi. Böylelikle de toplumun bazı kesimleri düşüncelerini demokratik yolla ortaya korken, bazıları da bu uygulamalardan vazgeçmek suretiyle demokrasiye olan saygısını bir kez daha belirtmiş olurdu.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir