Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

MHP de amaç Koltuktan güç almak mı?

MHP de amaç Koltuktan güç almak mı?

Günlerdir rahatsızlığım nedeni ile doğru dürüst ne haber yapabiliyorum ne de dışarı çıkabiliyorum.

O şunu demiş, bu bunu demiş benim için tırıs...

Önemli olan bu ilçe için bizler için her hangi bir iş yapılıyor mu önemli olan bunlardır.

Her neyse ne yazalım diye düşünürken aklım karmakarışık ve ne yazacağımı düşünemez oldum.

Aklımın karışık olması yaşanan olaylardan olsa gerek.

Çünkü kimse gerçek yüzünü göstermiyor. Herkeste, her yerde riyakarlıklar, dedikodular, iş bilmezlikler, birbirinin kuyusunu kazmaya çalışanların yaptıkları derken, her şey birbirine girdi...

Siyaset arenası öyle bir hal aldı ki sormayın gitsin.

Her zaman iktidarı bırakıp önce muhalefeti eleştiririz. Biliyorsunuz. Onları da kısa kısa yazarız. Neden?

Çünkü muhalefet suskun...

Siz öyle sanmayın.

Muhalefet kendi içinde ki keşmekeşliği, çekememezliği, kıskançlığı gideremiyor ki, iktidara muhalefet yapabilsin...

Bunda elbette her seçim öncesi muhalefetten büyük bir çıkış bekleyen ama kendi içinde birbirini yiyen muhalefeti görünce son yıllarda dönüp mevcut iktidara sonsuz destek veriyor. Haksız da sayılmazlar.

Nasıl olsa kimse bizimle konuşmuyor, bize bir şeyler sunmuyor. Bunlar bu gün birbirini yerken yarın bize ne yapabilirler diye düşünerek oylar mevcut iktidara gidiyor. Suç Muhalefetin kendisinde.

Mesela bakın Milliyetçi Hareket partisine...

Yerel seçimler öncesi keşmekeşlik yaşadı ve ilçe başkanları Meclis Üyeliğine aday adayı olmak için istifa etti ve yerine mevcut yönetimden Süleyman Akdemir geldi. İyi insan, dürüst ama siyaset ona göre değil bence...

Ve o Başkan Akdemir iyi ya da kötü Yerel seçimleri bitirdi.  MHP'nin adayları doğru, yanlış beni ilgilendirmez. Biz olaya genel bakıyoruz.

Seçim sonrası sancıları arttı ve günü geldiğinde kongreye gidiyoruz dediler. Kongreyi ilk önce 18 Ocak 2015 olarak açıkladıklar birlerde haber yaptık. Ama kongre der demez adaylar birer birer gezmeye başladı ya!. Muhalefet değil de iktidar partisi teşkilatının kongresiymiş gibisine anında ayak oyunları başlamış bile...

Mevcut başkan ne yapacağını şaşırmış durumda. Kim haklı kim haksız partililer çözmeye çalışıyor.

Sendikaları, Vakıflar kendi kafasına iş peşinde....

Kısacası keşmekeşlik aldı başını gidiyor...

Ve öyle bir olay oldu ki şaşmamak elde değil.

İki gün önce ne duyalım...

İl Teşkilatı ile görüşen ilçe teşkilatı her nedense bir anda kongre tarihini değiştirmiş. Kongre tarihini büyük ihtimalle (!) 4 Ocak 2015 tarihine çekmişler. Bu kongre tarihi için üye listesi İlçe seçim kuruluna gönderilerek onaylatılmış ve üç günlük askı tarihi belirlenmiş.  O da geçtiğimiz hafta Cuma, Cumartesi ve Pazar gününe denk getirilmiş.

Yani iki gün hafta sonu. Parti binası kilitli olunca askı da görülememiş. Yani partilisinden kongre üye listesi bir şekilde gizlenmiş. Neden partilinizden kongreyi kaçırmaya çalışır gibisine tarihi değiştirirsiniz ki?

Onu da geçtim biraz araştırma yaptığım da tarihin değişmediğini ama 4 Ocak için uğraştıklarını iddia ettiler. Doğrusu böyle olmuş dediğim de işim var diyerek konuşma sona erdirildi. Aranacak doğrular anlatılacaktı. Ama hala arayan olmayınca...

Şunu sormak hissiyatı duydum:

"Bey hey Teşkilat yöneticileri!. Siz kimseden neyi niçin kaçırmaya çalışıyorsunuz.  Teşkilatçılığı yapamadığınız için başkaları gelmek istiyorsa neden kıvranıyorsunuz? Siz değil misiniz elinizde ki ilçe belediyelerini kaybetmiş bir teşkilat topluluğu olduğunuzu. Bunları unutmuş sanki söylemlerinizde dile getirdiğiniz gibi 17 de 17 belediyeyi kazanmış gibi mağrur, güçlü ve tezgahta ustalaşmışsınız.

Derdiniz iktidara yürümek mi, İl Başkanını seçecek alt kadroları oluşturmak koltuklarınızı güçlendirmek mi? Yoksa iktidara yürümek mi?

Eğer böyle düşünüyorsanız o koltuklardan güç alamazsınız çünkü muhalefette ve çok sessiz, beceriksizsiniz. O koltuklar size güç veremiyor.

Bırakın o koltuklara güç verebilecek kabiliyetli ve dürüst siyasetçiler gelsin göreve ki bari yaptıklarınız da dürüst olsun halk size güvenip oy versin. Ne tabanınızdan, ne halktan artık güveniniz kalmamış bunu çözemediniz mi? İşi dürüstçe yapmadıkça ANAP gibi tarih olacak tabelanız bile kalmayacak.

Sakın bunu unutmayın.

Yoksa derdiniz MHP'de amaç Koltuktan güç almak mı?

(NOT: Şimdiden kükreyenleri duyar gibiyim. İstediğiniz kadar kükreyin güneşi artık balçıkla sıvayamıyorsunuz. Çünkü beceriksizliğinizle bir belediye kaldı onu da elinizle göndermeyin.

Yalanlarınız son bulsun partililer rahat etsin. Ben bunu diyorum sadece anlayabiliyor musunuz yoksa başka dillerde de yazalım mı).

 

Mutlu ve (Sağ)- lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Erol ŞEKER Arşivi