MEZUNLARDAN İLGİNÇ DÖVİZLER

MEZUNLARDAN İLGİNÇ DÖVİZLER
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi mezuniyet törenine bazı mezun öğrenciler çocuklarıyla katılırken bazıları ise ilginç dövizler taşıdı.

OMÜ Fen-Edebiyat Fakültesi 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni yapıldı. OMÜ Halı Saha’da gerçekleşen törene; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevilhan Menan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Gümüş, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Tapramaz, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Arkeoloji, biyoloji, coğrafya, felsefe, fizik, istatistik, kimya, matematik, psikoloji, sanat tarihi, sosyoloji, tarih, Türk dili ve edebiyat olmak üzere toplam 13 bölümden 900 civarında öğrenci mezun oldu.
Törenin açılış konuşmasını yapan Dekan Prof. Dr. Tapramaz, “Fen-Edebiyat Fakültesi, üniversitemizin en köklü fakültelerinden birisidir. 1975 yılında Fen ve Mühendislik Fakültesi adıyla 6 bölümle eğitime başlayan fakültemiz artık 13 bölümle eğitimini sürdürmektedir. Fakültemize 4 bin 500 öğrenci kayıtlıdır ve biz bugün 900 civarında öğrencimizi mezun etmekteyiz. Sevgili öğrencilerimiz eğitiminiz süresince sizleri zorlamış olabiliriz. Bu sizin daha iyi yetişmeniz içindir. Unutmayın gelecek artık sizlerindir” dedi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mennan ise ailelere ve öğrencilere dönük yaptığı konuşmasında onlara seslenirken, “Sevgili aileler, en kıymetli varlıklarınızı OMÜ’ye güvenerek teslim ettiğiniz ve onların Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden birinden mezun olmasını sağladığınız için sizlere teşekkür ediyoruz. Sevgili öğrencilerimiz, asıl hayatınız bundan sonra başlıyor. OMÜ’den mezun olmanın gururunu her zaman hissedin ve çok çalışmaktan hiç bir zaman yılmayın. Hepinizin kaderi ve yolu açık olsun” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Fen-Edebiyat Fakültesi’nin ilk üç derecesini paylaşan öğrenciler başarı belgelerini ve plaketlerini aldılar. Fakülte birincisi Tarih Bölümü öğrencisi Yeliz Bayrak plaketini Prof. Dr. Mennan, fakülte ikincisi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Medine Sinecek Prof. Dr. Gümüş, fakülte üçüncüsü Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Mehmet Harşıt ise plaketini Prof. Dr. Tapramaz’ın elinden aldı.

20160620aw781376_07.jpg
“ANNEE BİTTİİİ”
Daha sonra 13 bölümün ilk üç derecesini paylaşan öğrencilere plaketleri ve başarı belgeleri verildi. Ardından da tüm öğrenciler başarı belgelerini öğretim üyelerinin ellerinden aldı. Bazı öğrenciler törene çocukları ile katılırken bazıları ise ellerinde ilginç dövizler taşıdı. Bir grup mezun öğrencinin “Annee Bittiii”, felsefe bölümü mezunlarının da küçük Emrah’ın “Unutabilsem” şarkısından alıntı yaparak “...Faydalar faydasız, imkanlar imkansız" yazan dövizler taşıması dikkat çekti.
Başarı belgelerini alan tüm öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezuniyeti kutladılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Eğitim