Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

MEYDAN YANGIN YERİ OLMADAN DEVLET EL KOYMALI

MEYDAN YANGIN YERİ OLMADAN DEVLET EL KOYMALI

Kin; öfke ve hiddetin insanın içinde çöreklenmesi, kalbine kadar yerleşmesidir.

***

Allah için kızınca şeytan bile senden kaçar. Büyüklerden bir zât, Cüneyd-i Bağdâdî "rahmetullahi aleyh" Hazretlerinin yanına gelmişti. Şeytanın, onun yanından hızla kaçtığını gördü. O kimse Cüneyd-i Bağdâdî'nin yanına yaklaşınca, yüz hallerinden, onun çok öfkelenmiş olduğunu anlayıp, sordu:

-Ey Cüneyd! Biz biliyoruz ki, insan öfkelenince şeytan ona yaklaşır. Fakat görüyorum ki, bu kadar fazla öfkelenmiş olduğunuz halde, şeytan sizden kaçıyor. Bunun hikmeti nedir?

Cüneyd-i Bağdâdî "rahmetullahi aleyh" hazretleri cevabında;

- Sen bilmez misin ki, biz kendi nefsimiz için kızmayız. Başkaları, nefsleri için kızarlar.

Bunun için de şeytan kendilerine musallat olur. Bizim kızmamız, hep Allah için olduğundan, şeytan bizden kızdığımız zaman kaçtığı gibi başka hiç bir zaman kaçmaz buyurdu.

***

Şimdi bunları neden kaleme aldım ve yazıyorum. Artık kimseye kefil değilim, kimseye engel olmayacağım. Herkesin yumurta sepeti kendi kolunda.

Çarşamba'da yaşanan Özel Kreş olayı ve davası akabinde malum, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı basın açıklaması ile duyurulması üzerine basın açıklamasını yalın halde yayımladık.

Ertesi gün yerel ve yaygın yazılı, görsel basında televizyon ve  gazetelerde haberler yayımlandı.  Hatta yaygın ve ulusal televizyonlarda canlandırmayı bırakın aileleri canlı yayınlara alarak haberler, yorumlarla yapıldı.

Akabinde kreşte evlatlarının şiddet gördüğünü iddia eden aileler Cumartesi ve Pazar günü Gazetemiz bürosuna gelerek isyan, tepkilerini dile getirdiler.

Bu noktada gördüğüm ailelerin şiddet eğilimi üzerine ailelere KANUN, YARGI yolu haricinde yol takip edilmemesi şartı ile haberlerini yapacağımı bizzat dile getirdim ve Pazartesi günü iki haber ve köşe yazısı kaleme aldım.

Olan bundan sonra oldu...

İnsanım diyen, insan evladı denilen mahluklardan birisinin ÖZELLİKLE ŞAHSIMA VE ARDINDAN ŞAHSIM, AİLEM, BAZI AİLELER HAKKINDA AĞIZA ALINMAYACAK KÜFÜR, HAKARET VE TEHDİTLERLE SALDIRMASI ŞAŞKINLIK YAŞATMAYA YETTİ.

Olayda Kreş sahibi Merve Kaya'nın sağduyulu eşi Cihan Keskin ile konuyu görüşerek, bize sağ duyulu olmamızı istemiş, olanı tasvip etmediğini savcılığa giderek şikayetçi olmamı istemesi beni biraz rahatlattı.

Aynı zamanda diğer soy ismi benzerliği olan şahıslarla kendilerinin ve kan bağının, akrabalık bağının olmadığını yeni öğrenirken, herkesin kendi göbeğini kesmesini beklemekten başka yapacak hiç bir yapacağım kalmamıştır.

"Ya devlet başa, ya kuzgun leşe..."

Bu söz artık anlamını farklılaştırıyor. Bu saatten sonra devlet görevlileri çıkacak piyasaya ve gerekli adımları atmak zorundadırlar. Meydan yangın yeri olmadan devlet erki gereğini acil yapmalıdır.

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi