METİN BURMA DA LÖSAM ZİYARETLERİNDE

METİN BURMA DA LÖSAM ZİYARETLERİNDE
Samsun Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği’nin (LÖSAM) “Aileleri Evde Ziyaret ve Kardeşlik Projesi”ne Atakum Belediye Başkanı Metin Burma da katılarak destek verdi

Aynı gün iki ailenin ziyaretinde hastaların çektiği sıkıntılarını dinleyen Başkan Burma, ziyaretleri sürekli hale getiren öğrenci gruplarıyla da yakından ilgilendi. Havanın güzel olması nedeniyle bahçede piknik havasında geçen sohbet zaman zaman halk toplantıları fotoğrafına da dönüştü. Çevreden gelen insanlar başkanın gelmesiyle mahallede yaşadıkları problemleri dile getirerek sorunlarının çözülmesini istediler. Gelen sorularla yakından ilgilenen Burma, “Ziyaretimizin asıl sebebi Samsun’a dışarıdan gelen hastalara moral ve motivasyon vermek. Şehrimizde sıkıntı çeken hastaların durumunu on yıl öncesine kadar bilen birisiyim. Hastaların konaklama sorunuyla ilgili LÖSAM yöneticileriyle görüşmelerimiz sık sık olmuştu. Bugün arsasını belediyemizin verdiği ve geçtiğimiz günlerde hizmete açılan yerin bu ihtiyacı kısmen gidereceğini düşünüyorum. Şırnak’tan ve Ordu’dan gelerek şifa arayan ailelerimizi evlerinde ziyaret ederek, aileleri evde ziyaret projesini yakından gözlemledim. İnsani açıdan yapılan çalışmada öğretmen, öğrenci ve velilerimizin ziyaretlerde yer alması ise bizleri ayrıca memnun etti. Biz de bu fotoğrafın içinde üzerimize ne görev düşüyorsa yerine getireceğiz” dedi.

LÖSAM Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Öztürk ise, “Hastaların kapısının çalınması talebi herkes için geçerli. Duyarlı insanlara da bunu anlattığınızda talebin karşılığı yerine geliyor. İstiyoruz ki kapısının çalınmadığı ev kalmasın. Bu projeye katkının bedeli sadece güleryüz ve yakın ilgi. Bugün projede gelinen noktada binlerce insan evleri ziyaret etmiş, bundan da ailelerin memnuniyeti geriye dönmüşse bu bizim için sevindirici. Bugünde Atakum Belediye Başkanımız Sayın Metin Burma’nın ziyaretlerimize katılmasından dolayı memnuniyetimizi ifade ederken kendisine teşekkür ediyoruz. Hastalıkla mücadelede toplumsal duyarlılığı fark ettirme amacı da taşıyan ziyaretlerimize gösterilen ilgi, en az bizim kadar ailelerimizi de mutlu etmektedir” diye konuştu.

metin-burma-da-losam-ziyaretlerinde1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel