Meteoroloji radarı Samsun'a kuruldu

Meteoroloji radarı Samsuna kuruldu
Samsun'da Orman ve Su İşleri Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Meteoroloji Radarı inşaatında sona gelindi

 

Samsun'da Orman ve Su İşleri Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Meteoroloji Radarı inşaatında sona gelindi. Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, yapımı tamamlanmak üzere olan radarın 2 milyon Euro'ya mal olduğunu söyledi.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Atakum İlçesi'nde bulunan bin 303 metre rakımlı Böğürtlen tepe mevkiinde yapılan Meteoroloji Radarı'na giderek incelemelerde bulundu. Vali Aksoy, radarı gezip Meteoroloji 10'uncu Bölge Müdürü Murat Sar'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Radar inşaatına 2011 Mayıs ayında başlandığını dile getiren Vali Aksoy, "Proje 2 milyon Euroya mal oldu. Geçtiğimiz Haziran ayı başı itibariyle teste alınan radar geçici kabul süreci için hazır hale geldi. Şehir merkezine 40 kilometre uzaklıkta olan radar 500 kilometre çapındaki alanda hava tahmini çalışmalarına katkı sağlayacak. Samsun'da son aylarda ortaya çıkan yoğun afetler nedeniyle radarın verilerinden oldukça fazla yararlandık" dedi.

ORTA KARADENİZ'DEKİ TEK RADAR

Radar verilerinin sürekli olarak internette yayınlandığını dile getiren Vali Aksoy, "Olası riskleri görmek ve ilgili yerleri uyarmak bakımından bize katkı sağlamakta. Yakın bir tarihte tamamıyla hizmete girecek. Şuanda deneme aşamasında. Şu haliyle bile hava tahmini konusunda bize veri sağlamaktadır. Radar son teknoloji sisteme sahip. Yedekli bir sistem var. Bu sistem daha günlük lokal tahminlerde bulunmamıza fırsat verebilecek. Köy, ilçe, alan bazında daha sağlıklı veriler veriyor daha sağlıklı tahminler yapmamıza fırsat sağlıyor" diye konuştu. Samsun Meteoroloji Radarını Orta Karadeniz bölgesindeki tek olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel