MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ ESNAFLARI ZİYARET ETTİ

MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ ESNAFLARI ZİYARET ETTİ
Çarşamba Mesleki Eğitim Merkezi İdareci ve öğretmenleri 2019 Eğitim Çalıştayı kapsamında Çarşamba, Salıpazarı ve Ayvacık ilçelerinde esnaf ve sanatkârları ziyaret ettiler.

HABER MERKEZİ

Çarşamba’da yapılan Eğitim 2019 Çalıştayında alınan karar gereğince Hayat Boyu Öğrenme kapsamında Mesleki Eğitim Merkezi olarak okul idareci ve öğretmenleri bir değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantıda Merkez Müdürü Ahmet Durmuş, idareci ve öğretmenlere çalıştayda görüşülen konular, alınan kararlar ve sorun çözme eylem planına göre neler yapılabileceğini anlattı. Proje Eylem Planına göre; okulda idareci ve öğretmenlerden oluşan haftalık uygulama planı hazırlandı. Nisan 2013 ayında başlanarak, Çarşamba, Salıpazarı ve Ayvacık ilçelerinde esnaf ve sanatkârlara ait işyerleri tek tek ziyaret edilecek, belge kontrolü yapılacak ve bilgilendirme yapılacaktı. Bu kapsamda 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu’nun ilgili maddeleri açıklanarak, işletmede çalışanlara mesleki eğitim hakkında bilgilendirme yapıldı ve potansiyel belge alabilecekler ve eğitime gelebilecekler tespit edildi.

İlçe ziyaretlerinde ilçede faaliyet gösteren Halk Eğitim Merkezleri, Esnaf ve Sanatkârlar odalarından da yardım alındı. Merkez Müdürü Ahmet Durmuş, yaklaşık iki ayda 545 adet işyeri ziyaret edildi. Esnaflarımızla tanıştık, mesleki eğitim merkezi faaliyetlerini, hizmet alanlarımızı anlattık. Esnaflarımıza 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu ile Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliğinin Kalfalık, Ustalık ve Usta Öğreticilik belgeleri ile ilgili maddelerini anlattık. Kanuni yaptırımları ve gelişen Türkiye’mizde eğitilmiş teknik elemanın önemini anlattık. Bu çalışmalarımız 2015 yılına kadar devam edecek dedi ve çalışmamıza katkı yapan tüm Kurumlara, Esnaf Odalarımıza,  İşyeri sahiplerine ve öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber