Mercedes-Benz’den 400 bin TL’lik Laboratuar..

Mercedes-Benz’den 400 bin TL’lik Laboratuar..
Çarşamba Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Mercedes-Benz firması ile büyük bir işbirliği yaparak eğitimde büyük atak yaptı. Yapılan anlaşma ile Mercedes-Benz Firması Çarşamba Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ne 400 bin TL’lik Laboratuar kuracak.

İşbirliği hakkında bilgilendirmelerde bulunan Çarşamba Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Hacı Uçar, “Okulumuzun yönetici ve öğretmenleri, gayretli çalışmaları sonucunda Mercedes-Benz firması ile işbirliği yapmayı başardı. İşbirliği ile yapılacak protokol sonunda Mercedes-Benz firmasından hibe olarak okulumuzun Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanına yaklaşık 400 bin TL’lik laboratuar kurulacak. Laboratuarın kurulumu 26 Eylül 2014 tarihinde tamamlanacaktır. Okulumuz bünyesinde bulunan motor laboratuarı Mercedes-Benz firması tarafından düzenlenerek teknolojik hale getirilecek ve öğrencilerin mesleki eğitimlerini en iyi şekilde yapabilmeleri için motor laboratuarına gerekli iş tezgâhları, ölçme aletleri, takım setleri gibi makine ve teçhizatların yanında sınıfın eğitim donatımı yapılacak. Okulda eğitim alan motorlu araçlar teknolojisi öğrencilerinin yararlanacağı laboratuar yaklaşık 400 bin TL’ye mal olacak. Okulumuza sağlanan bu hibe desteğiyle ayrıca öğrenci ve öğretmenlerin eğitimleri için bilgisayarlar ve eğitim yazılımları ile dinlenme, soyunma gibi sosyal alanların yanı sıra eğitim aracı olarak Axor 1840 Çekici Tır, bilgisayar atölyesi ve oto-tamir atölyesi gibi önemli değerler kazandırılmış olacak.” Dedi.

İşbirliği kapsamında Endüstri Meslek Lisesi Motoru Araçlar Teknolojisi Alanı öğretmenlerine,  Mercedes-Benz firması tarafından hizmet içi eğitim verileceği ve öğretmenlerin teknolojik bilgilere sahip olması sağlanacağı belirtildi.

Ayrıca atılan bu adımla öğrenciler, Mercedes-Benz firmasında beceri eğitimi ve staj yapma imkânı da bulacak. Staj çalışması sonucunda başarılı olan mezun öğrenciler uluslararası geçerliliği olan Mercedes-Benz sertifikası alacaklar ve mezun olan öğrenciler Mercedes-Benz servislerinde istihdam garantili çalışma imkânına kavuşacak.

Okul Müdürü Hacı Uçar konu ile ilgili olarak: “Mercedes-Benz firması tarafından kurulacak laboratuar, Çarşamba ve Samsun halkı için büyük bir kazanımdır. Türkiye’de mesleki okul - özel sektör işbirliği yasalarla desteklendiği halde arzu edilen seviyede olmadığı herkes tarafından bilinen bir gerçektir. İstihdam ve eğitim arasındaki bağın yeterince kurulamaması ve mesleki eğitimin işgücü piyasası ihtiyaçları doğrultusunda istenilen ölçüde verilememesi, insan gücü niteliği ile işgücü piyasasının talebi arasında dengesizliklere yol açmakta ve eş zamanlı olarak hem işsizliğe hem de boş iş pozisyonlarına neden olmaktadır. Mesleki okul-özel sektör işbirliği yapılarak, üretim süreçlerindeki ihtiyaçlara göre okullarda sektörün okulda laboratuar kurması sağlanmalı, kurulumdan sonra teknik donanımının düzenli olarak güncellenmesi ve öğrencilerin teknolojik imkânlarla işgücünün ihtiyaç duyduğu nitelikte yetiştirilmesi ve istihdamı artırılmalıdır. İşletmelerin meslek okullarıyla yapacakları işbirliklerinin sektöre ve kendi firmalarına katkı olarak düşünmesine teşvik edilmelidir. Mesleki ve teknik eğitim kurumlarının bina, tesis, uygulama birimi, atölye ve laboratuarlarının özel sektörle işbirliği içerisinde işletilmesine işlerlik kazandırılmadır. Okulumuza MERCEDES BENZ firması tarafından kurulacak laboratuarlar düzenli olarak güncellenecek ve öğrenciler sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikte yetiştirildiğinden mezun olan öğrencilerin istihdam imkânı da artacaktır.          Okulumuzla işbirliği için MERCEDES BENZ’e, laboratuarların kurulması için emeği geçen öğretmen arkadaşlarıma ve protokol imzalanması sırasında bizlere destek olacak Çarşamba Kaymakamlığına ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ederim. “ bilgisini verdi.

HABER: Nuri Oğuzhan ŞEKER 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel