MEM' de bazı Müdürleri tehdit mi ediyor?

MEM de bazı Müdürleri tehdit mi ediyor?
Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde dertler gün geçmiyor ki yeni bir tezgah konuşulmasın. Öğretmenevine Zorlu, Ali Fuat Başgil' e Özdemir'in atanabilmesi için baskı yapıldığı iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

'İddialar gündeme bomba gibi düşüyor'

Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde dertler gün geçmiyor ki bitmek bilmiyor. Bu defa da gündeme iki Okul Müdürüne baskı ve tehditle tayin istememeleri gündeme geldi. Milli Eğitim camiası İl milli Eğitim Müdürü Girgin'in sessiz kalmasına anlam veremiyor. MEB Yönetici Yönetmeliği ile İlçede ki 4 yılını dolduran Okul Müdürleri için yapılan değerlendirme sonuçlarının açıklanması ile birlikte tüm iddialara Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ve İlçe Milli Eğitim Müdürünün hiç bir açıklama yapmaması nedeni ile sıkıntılar artarken toplumda da ciddi endişeler yaratıyor. Olaylara Öğrenci Velileri ve Öğretmenler  arasında da kaoslar oluşmaya başladığı iddia ediliyor.

'Tayin isteyen Okul Müdürlerine baskı mı yapılıyor'

Değerlendirme sonuçlarının açıklanması ile birlikte İlçemizde 10 u aşkın okul Müdürünün başarısız olarak değerlendirilmesi neticesinde görevlerinden öğretmenliğe döndürülecek olmasının yanı sıra başarısız Okul Müdürlerinin başarılı gösterilmesine tepkiler artarak sürüyor. Gündeme bu kez Samsun' a tayin istemek isteyen bazı Okul Müdürlerine baskı yapılarak tayin istememeleri yönünde baskılar yapıldığı iddiaları gündeme bomba gibi düştü. 

'İki Müdüre Samsun tayini neden yasak?'

Edindiğimiz bilgilere göre; Çarşamba Öğretmenevi Müdürü Celalettin Şahin ve Atatürk İlkokul Müdürü Abdullah Midilli'nin ikametgahları Samsun'da bulunması ve eş durumu nedeni ile Samsun' a tayin istemeye hazırlandıkları, ancak MEM' den ve bazı çevrelerden İki Okul Müdürlerine İlçe Milli Eğitim Müdürü ve bazı yetkililerin tayin istememeleri yönünde baskı yapıldığı ileri sürülüyor. Bu bilgilerin ardından eğitim camiasında Müdürler tehdit mi ediliyorlar sorusunu getirmeye başlandığı iddia ediliyor.  

'Öğretmenevine Zorlu, AFBAL ise Özdemir'

Çarşamba Öğretmenevinin önümüzde ki günlerde yeni binasının tamamlanarak teslim edilecek olması ve bununla birlikte Müdürlüğe, yeni binaya taşınma ile birlikte değerlendirme sonuçlarından 100 puan alan Adem Zorlu'nun atanmak istendiği iddia ediliyor. Midilli ve Şahin'in tayin istememeleri yönünde baskılar sürdüğü iddiaları gündemdeki  yerini koruyor. Bu arada en dikkat çekici konu ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir'in ilçenin en başarılı Okulu Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesine Müdür olarak asaleten atanması için yoğun çalışmaların olduğu iddia ediliyor.

'En başarısız Okul Müdürü ilk sırada ki Okula Müdür mü yapılacak?'

Çarşamba Yeşilırmak Anadolu İmam Hatip Lisesinde 2013-2014 eğitim öğretim yılında yapılan LYS sınav sonuçlarında 78. ci sırada yer alarak başarısız olan Özdemir'in, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne vekaleten atanır atanmaz değerlendirmeyi fırsat bilerek, arkasında ki güçleri de kullanarak Başarısız göstermek sureti ile görevden aldığı eski Okul Müdürü Cengiz Can'ın yerine Çarşamba'nın en başarılı Anadolu Liseleri arasında bu Okula atandırılmaya çalışılması 'Eğitimde kirli oyunların devam ettirilmeye çalışıldığı' iddiaları gündeme ki yerini almaya devam ediyor. Tüm bu konular ve gelişmeler hakkında Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin'in geniş ve net bir açıklamalarda bulunması bekleniyor.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Eğitim