MEDİCAL PARK SAMSUN HASTANESİ'NDEN "ONKOLOJİ GÜNLERİ" TOPLANTISI

MEDİCAL PARK SAMSUN HASTANESİNDEN ONKOLOJİ GÜNLERİ TOPLANTISI
Medikal Park Samsun Hastanesi, kanser tanı ve tedavisindeki yeni ve teknolojik uygulamaları konu alan

 

birçok uzmanın konuşmacı olarak katıldığı 'Onkoloji Günleri' adı verilen bilimsel toplantıya ev sahipliği yaptı
Grand Atakum Hotel Konferans Salonu'nda yapılan, kanser teşhis ve tedavisinde birçok akademisyenin konuşmacı olarak katıldığı toplantıya çevre illerden de çok sayıda hekim ilgi gösterdi. Toplantıda, gastrointestinal sistem kanserlerinin tanı ve tedavisindeki yeni yaklaşımlar ile teknoloji ve tedavi yöntemlerindeki son gelişmeler, katılımcılarla paylaşıldı. Bilimsel bir iletişim sağlamayı amaçlayan toplantının oturum başkanlığını Prof. Dr. Zafer Malazgirt ve Doç. Dr. Koray Topgül yaptı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Medical Park Hastanesi Samsun-Ordu Koordinatörü Opr. Dr. Hikmet Çavuş, hastanenin hizmete başladığı günden bugüne, sağlık hizmeti alanında çok yol aldığını ve komşu illerden gelen hastalara da sağlık hizmeti verdiklerini belirtti. Gelişme ve büyümenin süreklilik kazandığını ifade eden Opr. Dr. Hikmet Çavuş, yeni hedeflerin ve sağlık alanındaki yeni adımların da yüksek teknoloji, bilgi birikimi ve deneyime sahip uzmanlarıyla hastalarına hizmet vermeye devam edileceğine vurgu yaptı. Çavuş ayrıca bu toplantının bir ilk olduğunu, devamının da yapılmasının planlandığını sözlerine ekledi.
Onkoloji Günleri Toplantısı'na, konuşmacı olarak katılan konunun uzmanları ile bilgi ve deneyimlerini paylaştıkları konular ise şöyle: Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Esra Meltem Kayahan Ulu (GİS tümörlerinin radyolojisindeki yeni uygulamalar), Nükleer Tıp Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Serpil Erdoğan (Görüntüleme yöntemleri arasında yer alan Pozitron Emisyon Tomografi (PET) ve Bilgisayarlı Tomografi (BT) cihazlarının teknolojisi ve hakkındaki son gelişmeler), Patoloji Uzmanı Prof. Dr. Bedri Kandemir (GİS tümörlerinde patolojik yaklaşımlar ve patoloji), Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Başoğlu (Kanser türlerinden biri olan özofagus kanserinin genel özellikleri ve karşılaşılma sıklığıyla ilgili istatistiki bilgiler),
medical-park-samsun-hastanesinden-onkoloji-gunleri-toplantisi-(custom).jpg
Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Koray Topgül (Mide kanserleri ve Hepato-Pankreato-Biliyer kanserlerde güncel tedavi yaklaşımları), Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Zafer Malazgirt (Kolon, rektum ve anüs kanserlerinin cerrahisindeki yenilikler ve örnek uygulamalar), Tıbbi Onkoloji alanında Uzm. Dr. Mustafa Kemal Gül (GİS kanserlerinin, Tıbbi Onkoloji alanındaki güncel durum), Radyoterapi Ünitesi'nden Uzm. Dr. Barış Okumuş (GİS tümörlerinde Radyoterapiye güncel bakış) ve Algoloji (Ağrı) Uzmanı Prof. Dr. Fuat Güldoğuş (GİS onkolojisinde ağrı palyasyonu).
Toplantının ardından verilen yemekte, uzun süredir bir araya gelemeyen hekimler kendi aralarındaki sohbetlerle hasret giderdi. Sıcak bir ortamda yenilen yemekte katılımcılar, toplantıda bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirirken, Medical Park Samsun Hastanesi'ne ve toplantının düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek salondan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir