Meclisten otistik çocuklar için ödenek

Meclisten otistik çocuklar için ödenek
Başkan Mustafa Karakurt başkanlığında gerçekleştirilen Samsun İl Genel Meclisi mart ayı 4. oturumunda meclisten otistik çocuklar için ödenek çıktı

Samsun İl Genel Meclisi, otizmli çocukların eğitimi amacıyla kurulan ve ihtiyaca cevap veremediğini tespit ettiği Fahriye-Kemal Kızılot Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'ne, eksiklerin giderilmesi için ödenek aktarılmasına karar verdi. 

Toplantıda Plan ve Bütçe ile Ar-Ge Komisyonlarının raporunu okuyan Ar-Ge Komisyonu Başkanı Salim Özal "Fahriye-Kemal Kızılot Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'ndeki öğrencilerimizin enerji fazlasını dışarıya atabilmeleri için kondisyon aletleri ile okulun daracık koridorunda çalışma yaptırılmaktadır. Ancak söz konusu merkezde kondisyon aletleri de ihtiyaca cevap veremediğinden 2 adet yürüyüş bandı, 2 adet kondisyon bisikleti, 2 adet uzay yürüyüş aletinin imkanlar dahilinde temin edilmesi, ayrıca binanın teras katının açık olması nedeniyle alt kattaki sınıfların su çektiği görülmüş, bu sebeple buranın kapatılarak kondisyon salonu olarak kullanılmasının uygun olacağı gözlemlenmiştir. İl Özel İdaresi'nin 2013 yılı yatırım programına ek olarak alınmasına ve Ar-Ge Daire Başkanlığı'nın 2013 yılı gider bütçesinde proje tertibi açılmasına, açılan proje tertibine bütçe imkanları dahilinde ödenek aktarılması komisyonlarımızca uygun görülmüştür" dedi. 

TALEP FAZLA AMA ALAN YETERLİ DEĞİL 
Özal'ın ardından söz alan Psikolog Danışman Hasan Tahsin Yazıcı da, "Otizmli çocukların birden fazla engeli olduğu için çoğunda aşırı hareketlilik ve vücudunda enerji fazlası bulunmaktadır. Okulumuz 68 öğrenciliktir ancak şu anda bu sayı 82'dir. Talep fazla ama alan yeterli değil" diye konuştu. Konuşmaların ardından, okuldaki eksikliklerin giderilmesi için ödenek aktarılması konusu meclis üyelerince kabul edildi.

 

kaynak:dengegazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir