Mecliste 'Samsun' için birlikteyiz

Mecliste Samsun için birlikteyiz
AK Parti Samsun Milletvekili Kılıç, "CHP’li ve MHP’li milletvekilleri olarak Samsun’u ilgilendiren her konuda birlik beraberlik içinde çalışıyoruz” dedi.

 

AK Parti Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç Samsun İl Genel Meclisi Eylül ayı 5. birleşimine katıldı. Kılıç yaptığı konuşmada; “TBMM’de AK Partili CHP’li ve MHP’li milletvekilleri olarak Samsun’u ilgilendiren her konuda birlik beraberlik içinde çalışıyoruz” dedi.

Samsun İl Genel Meclisi Eylül ayı 5. birleşimi İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda Meclis Başkanı Mustafa Karakurt başkanlığında gerçekleştirildi.

ŞEHİTLERE BAŞSAĞLIĞI

Eylül ayının son birleşimine AK Parti Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç da katıldı. Meclis üyelerine hitaben bir konuşma yapan Kılıç, ülkemizde son günlerde yaşanan terör olaylarında ve Afyonkarahisar’da askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlama sonucu hayatını kaybeden şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek, “Son zamanlarda yaşanan elim terör olaylarında şehit olan askerlerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine ve ülkemize sabır diliyorum” dedi.

KILIÇ: SAMSUN İÇİN BİRLİK BERABERLİK İÇİNDEYİZ

Samsun’da geçtiğimiz aylarda yaşanan sel felaketlerinde, siyasilerin, bürokratların ve Samsun halkının birliktelik içinde duyarlı bir şekilde çalışarak yaraların hızlı sarılmasının sağlandığını da söyleyen Kılıç, “Yaşadığımız doğal afetlerden dolayı herkese geçmiş olsun diyorum. Samsun’da meydana gelen sel olaylarından sonra tüm Samsun birlik beraberlik içinde yaraları sarmak için fedakarlık gösterdi. Bu noktada emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Bizler Samsun Milletvekilleri olarak ilimizin daha güzel olması için, daha da gelişmesi için üstümüze düşen görevleri yapmak üzere seçilmiş bireyleriz. Biz işin genel kısmındayız. Sizler Meclis üyelerimiz ise, bizim yaptığımızı yerelde yapıyorsunuz. Samsun halkıyla iç içesiniz. Samsun’un çıkarları söz konusu ise her zaman birlik beraberlik içinde olmalıyız. TBMM’de AK Partili CHP’li ve MHP’li milletvekilleri olarak Samsun’u ilgilendiren her konuda birlik beraberlik içinde çalışıyoruz. Söz konusu Samsun olduğunda siyasi görüşlerimizi bir kenara bırakıp, ilimize hizmet noktasında hem fikir oluyoruz. Bu birlikteliğin Samsun’a yansıması her zaman için olumlu olacaktır. Uyum içinde olursak Samsun’un hak ettiği noktalara ulaşması zor değil” dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç konuşmasının ardından Samsun İl Genel Meclisi’nden ayrılarak programını sürdürdü. Mecliste ise diğer gündem maddeleri görüşüldü.

Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler tarafından oluşturulan İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 2013 yılı Yatırım Programında ilköğretim ve ortaöğretim okullarının isimleri 4+4+4 sisteminin henüz açıklığa kavuşmamış oluşu nedeni ile belirlenemediğinden okul isimlerinin belirlenerek 2013 yılı bütçe çalışmalarında yer alması ile ilgili komisyon raporu meclis üyelerinin kabulünden geçti.

Rapora göre; İl genelinde okul ve derslik sayıları tespit edilmiş olup,  tespiti yapılan okulların ve derslik sayılarının İl Özel İdaresi’nin 2013 yılı yatırım programına ek olarak alınması,  İl Özel İdaresi 2013 yılı bütçe çalışmalarında bütçe imkanları dahilinde ödenek ayrılması kararlaştırıldı.

4+4+4 KONUSUNDA BİLGİLENDİRME YAPILIYOR

Komisyon raporunun ardından Milli Eğitim Bakanlığı’nın 4+4+4 sistemi ile birlikte gelen değişiklikler hakkında Meclis üyelerini bilgilendiren Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora, sistemin öğrencilerin daha rahat bir ortamda eğitim görmesini amaçladığını ifade ederek, “İlçe ilçe gruplar oluşturarak okulları dolaşığ insanları bilgilendiriyoruz. Her idareci arkadaşımız bir ilçelerden sorumlu. Öğretmenlerden de birer kişi görevlendirdik. İlçelerdeki okullarımızı ve velilerimizi 4+4+4 sistemi hakkında bilgilendiriyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir