Meclis'in bütün başkanları birarada

Meclisin bütün başkanları birarada
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, eski Meclis Başkanlarını akşam yemeğinde buluşturdu. Yemekte başkanlar eski günleri yad etti.

 

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, eski Meclis Başkanlarına akşam yemeği verdi. Çiçek'in Meclis'te verdiği yemeğe eski Meclis Başkanları Ferruh Bozbeyli, Cahit Karakaş, Kaya Erdem, İsmet Sezgin, Mustafa Kalemli, Hikmet Çetin, Ömer İzgi, Bülent Arınç, Köksal Toptan ve Mehmet Ali Şahin katıldı.

Yemekte, TBMM Genel Sekreteri Dr. İrfan Neziroğlu da yer aldı. Yaklaşık 2,5 saat süren yemeğin ardından bir açıklama yapan Çiçek, TBMM'de 1920'den bu yana kendisiyle birlikte 25 Meclis Başkanı'nın görev yaptığını hatırlattı. Çiçek, 15 Meclis Başkanı'nın hayatta olduğunu, 10'unun vefat ettiğini söyledi.

Çiçek, Meclis Başkanlarının Türkiye'ye hizmet etmiş, ülkenin kalkınma çabalarına büyük katkı vermiş devlet ve siyaset adamları olduğunu ifade ederek, siyasetin yol haritasının tecrübe olduğunu vurguladı.

Çiçek, "Bu insanlar da en üst düzeyde siyasi tecrübeyi, devlet tecrübesini yaşamış insanlar. Onlarla zaman zaman biraraya gelmek, ülke meselelerini konuşmak, yakın tarihinin güncel meselelerini değerlendirmek, zannediyorum hepimiz için bir ihtiyaç. Hem de yaptıkları hizmetlere karşılık bir şükran ifadesi olarak, kendilerini hatırladığımızı, saydığımızı, kendilerinin hizmetlerine teşekkür borcumuzun olduğunu ifade etmek amacıyla bugün bu toplantıyı gerçekleştirdik. 4 sayın başkan dışında diğerleri katıldı. Bunların da sağlık nedeniyle mazeretleri var. Kendileri bu toplantıdan son derece memnun oldular. Ben de çok yararlandım. Hem beraber geçmiş günleri konuştuk, geçmiş hatıralar, Meclis çatısı altında cereyan etmiş olaylar, hem de yakın tarihimizle ilgili çok önemli değerlendirmeler yaptılar. Bu toplantıları, belli aralıklarla yapmakta fayda görüyoruz. Bunu geleneksel hale getirirsek, zannediyorum hem bizim hem de siyaset kurumunun faydalanabileceği önemli bir geleneği de sürdürmüş olacağız" diye konuştu.

Çiçek, yemekte 1961'den bu yana yaşanan olayların bir kısmını değerlendirdiklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir