Meclis karıştı !

Meclis karıştı !
TBMM Genel Kurulunda birbirlerinin üzerine yürüyen CHP’li ve AK Parti’li milletvekillerinin tartışmasında hakaretler havada uçuştu.

TBMM Genel Kurulunda Danışma Kurulu’nun 2015 yılı Bütçe Kanunu’nun Genel Kurul’da görüşülme takvimi ve gündemin yeniden düzenlenmesine ilişkin önerisi görüşmelerinde söz alarak kürsüye çıkan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, iktidarın Alevileri işe almadığı iddiasında bulununca AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı Kamer Genç’e cevap vermek üzere söz aldı. Genel Kurul kürsüsünden Kamer Genç’in iddialarına cevap veren Bostancı, “Kamer Bay, AK Parti iktidarının Alevileri işe almadığını söyledi. KPSS diye bir sınav var, bu sınavda ‘Alevi misiniz, Sünni misiniz’ diye bir hane olduğunu düşünmüyorum. Kendisi CHP’deydi, DYP’ye geçti, sonra CHP’de, yarın hangi partiye geçer bilmiyorum ama ben şuna inanıyorum, Kamer Bey her zaman aynı yerdedir, dönenler o partilerdir. Ben asla Kamer Bey’e dönek diyemem” dedi.

"BİRBİRLERİNİN ÜZERLERİNE YÜRÜDÜLER"

Bostancı’nın konuşmasının ardından CHP sıralarında oturan Ali Rıza Öztürk, AK Parti sıralarına dönerek, Alevilerin işe alınmadığı yönünde iddiada bulundu. Ali Rıza Öztürk’ün tepkisine devam etmesi üzerine AK Parti İstanbul Milletvekili Ünal Kacır ile AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Öztürk’e tepki göstererek ayağa kalktı. Tartışmanın büyümesi üzerine AK Parti’li ve CHP’li milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü. Genel Kurul çalışmalarını idare eden Meclis Başkanvekili Sadık Yakut, tartışmanın büyümesi üzerine oturuma ara verdi.

Ali Rıza Öztürk’ün oturduğu yerden AK Parti sıralarına dönük eleştirilerini sürdürmesi üzerine bazı AK Parti’li milletvekilleri “Yeter be” diyerek Öztürk’e tepki gösterdi. “Ünal Kacır gel buraya, erkeksen dışarıya gel” diye bağıran Ali Rıza Öztürk, CHP’li milletvekilleri tarafından dışarıya çıkartıldı. AK Parti’li milletvekillerinin CHP sıralarına yönelmesine tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Buraya doğru yürümeyin, öleceğimizi bilsek burada kan çıkar, bize doğru yürümeyin, bizi rahatsız etmeyin, yetti ya” diyerek bağırdı. AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy da Engin Altay’a bağırarak cevap verdi. Milletvekillerinin birbirlerine “Lan”, “Şerefsiz”, “Yedi sülalen şerefsiz” ifadelerini kullandığı tartışma, diğer milletvekillerinin araya girmesi ile son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir