Meclis Başkanını seçimi 4. tura kaldı

Meclis Başkanını seçimi 4. tura kaldı
TBMM Başkanı seçiminde bugün 3. tur oylaması 276 oy alan aday çıkmadı, yeni Meclis Başkanı dördüncü turda belirlenecek. 4. tur oylaması başladı.

Meclis Başkanlığı seçiminin üçüncü turunda da 4 aday başkanlık için nitelikli çoğunluğu sağlayamazken, dördüncü turda en çok oyu alan AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz ile CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal başkanlık için yarışacak.

TBMM'nin 26. başkanını seçmek için Genel Kurul, TBMM Geçici Başkanı Deniz Baykal başkanlığında toplandı. Dün yapılan ilk iki turdan sonuç çıkmamasının ardından üçüncü turda da herhangi bir aday aranan salt çoğunluğu sağlayamadı. Ardından dördüncü tura geçildi. AK Parti Sivas Milletvekili Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu ve HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat'ın yarıştığı Meclis Başkanlığı seçimlerinin üçüncü turunda 548 milletvekili oy kullandı. Üçüncü tur sonuçlarına göre İsmet Yılmaz 259, Deniz Baykal 129, Ekmeleddin İhsanoğlu 80, Dengir Mir Mehmet Fırat 78 aldı. 2 oy boş kullanıldı, geçersiz oy ise yok. Ekmeleddin İhsanoğlu ile Dengir Mir Mehmet Fırat başkanlık yarışını kaybetti. 

TBMM'nin yeni başkanının kesin olarak belirleneceği dördüncü turda en çok oyu alan İsmet Yılmaz ile Deniz Baykal yarışacak ve en çok oyu alan aday TBMM'nin 26. başkanı olacak.  

İLK İKİ TURDA ÇOĞUNLUK SAĞLANAMAMIŞTI

AK Parti Adayı İsmet Yılmaz, CHP Adayı Deniz Baykal, MHP Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ve HDP Adayı Dengir Mir Mehmet Fırat’ın yarıştığı seçimde, ilk iki turda adaylardan hiç biri üye tam sayısının üçte ikisine tekabül eden 367 oya ulaşamadı. Böylece başkanlık seçimi bugünkü üçüncü ve gerekirse dördüncü tura kaldı.

İLK TUR

İlk turda İsmet Yılmaz 256 oy, Deniz Baykal 125 oy, MHP Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu 81 oy ve HDP Adayı Dengir Mir Mehmet Fırat 81 oy aldı. 545 vekilin katıldığı oylamada 2 oy da boş çıktı.

İKİNCİ TUR
İkinci turda ise İsmet Yılmaz 256 oy, Deniz Baykal 128 oy, MHP Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu 80 oy ve HDP Adayı Dengir Mir Mehmet Fırat 80 oy aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir