Mecidiye, Nişantaşı olacak

Mecidiye, Nişantaşı olacak
Demirtaş: "Esnaflarımız projemize sıcak ve olumlu bakıyor."

 

 
İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,  Mimari süsleme ve yenileme çalışmasıyla tarihi Mecidiye Caddesi’ni seçkin bir ticaret merkezi haline getirecek.
 
Daha önce Mecidiye Caddesi’nde yapılan renkli asfalt ve ışıklandırma çalışmasıyla tarihi çarşıya şık bir görünüm kazandıran Başkan Necattin Demirtaş, "Yaşayan Tarih Mecidiye" projesi kapsamında iş yeri ve yapı cephelerinde mimari süsleme ve yenileme çalışması yapacaklarını söyledi. Projenin içeriği ve kapsamı ile alakalı esnaflarla tek-tek görüştüklerini ifade eden  Başkan Demirtaş, “ Esnaflarımız projemize sıcak ve olumlu bakıyor.  Mecidiye Caddesi'nde yer alan işyerlerinin dış cephelerini düzenleyerek söz konusu caddeye alışveriş merkezi görüntüsü vermeyi planlıyoruz. Projenin hayata geçmesi ile Mecidiye Caddesi’ni  şeçkin bir alışveriş merkezine kavuşturacağız" dedi. 
 
Samsun’u ekonomik anlamda sırtlayan İlkadım İlçesi’ndeki ticaret merkezlerinin çağa uygun modernize edilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Demirtaş, Ticaret ve alış-veriş merkezleri ile vatandaşların uğrak mekanı olan Mecidiye’nin cazibesini arttırarak caddeye farklı bir hava katmaktır istediklerini kaydetti. 
 
İlkadım’daki ticaret merkezlerine cazibe kazandıracaklarını ifade eden Başkan Demirtaş, Mecidiye, Fatih Sultan Mehmet, Mecidiye,  Gazi Caddesi, Kuyumcular Çarşısı,  Buğday Pazarı gibi alışverişin yoğun olarak yapıldığı bu merkezler ilçemizin ekonomik hareketliliğinin ne kadar canlı olduğunu göstermektedir. Samsun’u ekonomik anlamda canlı tutan bu alışveriş merkezlerinin daha rantabl ve görünümü ile günümüz şartlarına uygun bir şekilde modernize edilmesi gerekmektedir. Çağa uygun yapılacak olan bu değişim ve dönüşüm İlkadım ilçemizin geleceğine yönelik atılacak önemli bir adım olacaktır” dedi.  Kentsel ve ticari anlamda değişim ve dönüşümden yana olduklarını ifade eden Başkan Necattin Demirtaş, “ Kentsel estetik, kentsel çehre ve ticaret merkezleri ile İlkadım ilçesinin geleceğini planlıyoruz. Ticaret merkezlerinin birinde başlanacak olan değişim diğer merkezleri de tetikleyecek. Bu manada değişim ve dönüşümü İlkadım’da bir bütün olarak düşünüyoruz.” diye konuştu.
 
 
 
kaynak:samsunkenthaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz