MAVİ BAYRAKLAR BU YIL SAMSUN'DAN YÜKSELECEK

MAVİ BAYRAKLAR BU YIL SAMSUNDAN YÜKSELECEK
Her yıl Türkiye'nin farklı bir yöresinde yapılan Mavi Bayrak ödül töreni, bu yıl Samsun'da yapılacak.

50 ülke arasında 2.sırada yer alan Türkiye'de Mavi Bayrak kazanan 444 plaj, 21 marina ve 12 yat törenle bayraklarını alacak. 2016 yılı “Ulusal Mavi Bayrak Ödül Töreni”, 4 Haziran Cumartesi günü saat 18.00-19.30 arasında Samsun Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Fener Plajı'nda yapılacak.

Mavi Bayrak'a sahip 444 plajla ikinci sırada yer alan Türkiye'de Mavi Bayrak törenine Samsun olarak ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Biz bu şehirde yatırım üstüne yatırım yaptık. En bariz örneği 50 milyon euroluk bir yatırım olan atık su arıtma tesisi. Bu ne Ordu’da ne Trabzon’da ne de Giresun’da var. Samsun olarak Mavi Bayrak'ı çoktan hak etmiştik. Şimdi bu törene ev sahipliği yapmak bizi gururlandırıyor. Çevremiz ve sahillerimiz konusunda çok duyarlıyız. Bunun en önemli göstergesi de alınan Mavi Bayrak" dedi.

mavi-bayraklar-bu-yil-samsundan-yukselecek1.jpg

“TÜM KRİTERLERE UYDUK, ENGELLİLERİ VE ÇOCUKLARI UNUTMADIK”

Başkan Yılmaz, Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı’nın çevre ve turizm konusunda belirlediği tüm kriterlere uyarak hizmet sunan Fener Plajı'nın Mavi Bayrak ile onurlandırıldığını kaydederek, “Mavi Bayrak almak için yüzme suyu kalitesi, deniz suyu analizlerinin ilanı ile çevre eğitimi ve bilgilendirme gibi kriterler kontrol ediliyor. Biz tüm kriterleri başarıyla geçtik. Plajımıza daha önce hiç bir yerde olmayan çocuklarımız için özel hazırlanmış tuvaletlerimizi de yaptık. Sadece çocuklarımızı değil engelli bireylerimiz için özel alanlar oluşturduk. Engellilerimiz burada hiçbir engel ile karşılaşmayacak. Bunun için her türlü olanak mevcut" ifadelerini kullandı.

 

MAVİ BAYRAK NEDİR?

Mavi Bayrak ödülüne sahip olan plajın, deniz suyunun temizliği, plaj işletmecilerinin çevreye olan duyarlılığı ve plajı kullananların güvenliği ve plaja ilişkin donanımın eksiksiz olduğu, belgelenmiş ve garanti altına alınmış oluyor. Daha da önemlisi, bu garanti uluslararası alanda da onaylanıyor. Bu nedenle tatil programı yapan yerli ve yabancı turistler, öncelikle mavi bayrak ödüllü plajı olan tesisleri tercih ediyor. Bu açıdan Türkiye uluslararası turizm pazarında önemli bir avantaja sahip.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Karadeniz