MASAK'ta Elektronik Tebligat Dönemi Başlıyor

MASAKta Elektronik Tebligat Dönemi Başlıyor
MASAK, bilgi güvenliğinin sağlanması, kişisel verilerin korunması, iş süreçlerinde hız ve etkinlik sağlanması için elektronik tebligat altyapısı oluşturacak.

Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı (MASAK), bilgi güvenliğinin sağlanması, kişisel verilerin korunması, iş süreçlerinde hız ve etkinlik sağlanması ve alıcı ve göndericinin haklarının korunması ilkeleri doğrultusunda elektronik tebligat altyapısı oluşturacak.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan, Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı Elektronik Tebligat Sistemine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmelik, Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı tarafından oluşturulacak elektronik tebligat altyapısının işleyişine ilişkin usul ve esasları düzenliyor.

ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ BAŞLIYOR

Buna göre, MASAK, bilgi güvenliğinin sağlanması, kişisel verilerin korunması, iş süreçlerinde hız ve etkinlik sağlanması ve alıcı ve göndericinin haklarının korunması ilkeleri doğrultusunda elektronik tebligat altyapısı oluşturacak.

Elektronik ortamda yapılacak tebligatlar, başkanlık tarafından oluşturulan sistem vasıtasıyla yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel