Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

“Masa başında değil, sahalardayız”

“Masa başında değil, sahalardayız”

 

Şu siyasetçilerin her yaklaşan seçimler öncesi verdiği demeçlerine bakıp bakıp gülmemek elde değil. Geçen hafta HAC’ ca gidiyorum deyip haber yaptıranlardan sonra dün haberlere konu olan sevdiğim ama sık sık eleştirdiğim bir Milletvekilimizin söylediği lafa da gülmekten öldüm desem yeridir.

Milletvekilimiz demiş ki: “Masa başında değil, sahalardayız”. Ya hay mübarek vekilim yapmayın ya. Nasıl masa başında değilsiniz. Valla habere bakınca Milletvekilimizin masa başında durup konuştuğunu göreceksiniz. Şaştım kaldım sonra da kendimi gülmekten alamadım. Bu tıpkı bizim Çarşamba siyasetine benzemiş.

Hani bizim acar Milletvekilleri il başkanlığı seçimlerinde hep birilerini desteklediler ya!! .Hani Milletvekilleri hiçbir adayı diğerinden farklı görmeyip aynı mesafede olduklarını söyleyip perde arkasından verdikleri destekler sonrası hepsinin bir daha bir araya gelmezcesine ayrı düştükleri konum. O yüzden bu siyaseti bizim Çarşamba siyasetine benzetiyorum.

Mesela bakın iyi irdeleyelim. Yapılan hizmetlere hiç lafım sözüm yok. Ama son zamanlarda görüyorum ki birileri düne kadar bizden daha çok saydıranları alıp yanlarında yaklaşan seçimler öncesi yine çanta gibi dolaştırma hazırlığındaymışlar. Hayal Dünyamız’ dan gerçek dünyaya geçişte birileri 2009 yılından 2012 yılının ilk 5. Ayına kadar yaklaşık 3 yıl yatıp yatıp sokağa bile çıkmadılar, sonra Çarşamba’yı şantiyeye döndü verdiler birden bire. Ha bu çalışmalara sağ olsun ÇALIK YEDAŞ ve AKSA da tuz biber ekince şantiye karmaşaya, nerede ise kaosa döndü. Sokaklarda yürümeye adım atmaya santim yer nerede ise kalmadı. Her gün bir yerler trafiğe kapanıyor. Sanki çok geniş alanımız vardı da.

Dün bir sevdiğimle oturup yarım saat hasbihal eyledik te. O da seçimler öncesi bu oyunlar yapılır. Herkes son 3-5 ayı teraziye koyar öncesini hiç hatırlamaz dedi. Yani Millet Balık akıllı demeye getirdi. Haklıda sayılır hani. Kimse bu yapılan işlerde alt yapıya bakmıyor ki. Oysa Çarşamba zaten doğa yani yeşilliği ile görülmeye değer yer. Buna bir de alt yapı yapmadan çiçek böcekle süsledikçe millet sanki o çiçeklerde, otlarda yayılacak gibi gözler başka şey görmez oluyor. Her neyse ne oldu diye sormayın YEREL SEÇİMLER YAKLAŞIYOR. Mesele bu kadar nettir.

Bakın Samsun medyası da yerel seçimlere ramak kalarak aday adaylarını sıralamaya başladı. Ama çıkan haberlerin % 90 nın da mevcut isimlere şans tanınmıyor. Bu sadece Çarşamba’da değil, tüm Samsun il ve ilçelerinde geçerli konumda bulunuyor. Ama gülmemek elde değil dedik ya!. Önüne gelen aday adayı ve hatta güçlü bağlantıları ile aday olduğunu bile dillendiriyor. Sanırım mevcutlar yeniden aday olacak. 3 dönemini bitiren Milletvekilleri de bu belediyelere aday olmayı hesaplıyor. Mevcutlara Milletvekilliği yolu gözüküyor gibi. Tabi bu isimler kesin EVET cevabı arıyorlar. Siyasette sanki kesinlik varmış gibi.

Dedik ya, alt yapısı olmayan Çarşamba’da ki hummalı(!) çalışmalara hayranım. Şaşkın kaldım. 3yıl yatanların seçime çeyrek kalarak şaha kalkmasını bu millet yerse var ya!. İşte o zaman derim ki BENDE ADAYIM… Şaşırmayın gülmeyin. Nasıl olsa Başbakan Erdoğan’ın adı olduğu yere bidon da koysan kazanır. Bunu ben denmiyorum bunu AK Partililer ve vatandaş diyor. Hatta kağıtçı Celal bile kazanır diyorlarsa düşünmek gerekiyor. Aday mı olsak?!.

Sonra biz masa başında oturup demiyoruz ki: “Masa başında değil sahalardayız”. Biz 2003 yılından bu yana sahalardayız. Gece gündüz durmadan hem de 3 yıl yatıp 9 ay çalışmıyoruz başkan olmak için. Teşkilatla da aramız iyi deseler de olmadığına göre demek ki adaylığımız söz konusu ve güçlü bağlantılarımızla diyorum ki.

“Bekle Çarşamba Biz de geliyoruz”. Biz kim mi?. Ayıp ettiniz. Ben anlayışını BİZ bitiriyoruz. Bekleyin sürprizlerimize şaşıracaksınız. Alt yapı, üst yapı ne istiyorsanız BİZİMLE sona erecek huzura kavuşacaksınız.  Az kaldı yetişiyoruz.

Mutlu ve (sağ9-lıcakla kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi