MALKOÇ: “BU ANAYASA SAKAT DOĞMUŞ BİR ANAYASADIR”

MALKOÇ: “BU ANAYASA SAKAT DOĞMUŞ BİR ANAYASADIR”
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, “Mevcut Anayasa malulen sakat doğmuş bir Anayasa’dır. Darbe Anayasası’dır. İnşallah milletçe bu Anayasa’yı değiştireceğiz” dedi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi Öğrenci Konseyi tarafından ‘Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi’ konulu konferans düzenlendi. Samsun’un Çarşamba ilçesi Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü’nde bulunan Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi'nde yapılan konferansa Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Av. Şeref Malkoç, Çarşamba İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Canik Belediye Başkanı Osman Genç ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve üniversite öğrencileri katıldı.

Programın açılış konuşmasında sözlerine katılımlarından dolayı Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç’a teşekkürlerini sunan Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Tiftik, kısa bir konuşma yaptı.

Tiftik’in konuşmasının ardından yeni Anayasa ve başkanlık sistemi konusunda öğrencilerle bilgilerini paylaşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, “Buradaki çoğu öğrencimiz Hukuk Fakültesinde okumakta. Hukuk ile iç içesiniz. Türkiye şu an öyle bir durumdaki Türkiye artık bu Anayasa’ya sığmıyor. 21. yüzyıla doğru girerken bu Anayasa bizim ihtiyaçlarımızı karşılamıyor. Onun için yeni Anayasa istiyoruz. 1982 yılında yapılan Anayasa’nın ne şartlar altında yapıldığını birçoğunuz duymuşsunuzdur. Peki, bu şartlar altında yapılan Anayasa’nın ne sorunu vardır? Meşruiyet sorunu vardır. Malulen sakat doğmuş bir Anayasa’dır. Darbe Anayasası’dır. İnşallah milletçe bu Anayasa’yı değiştireceğiz. Türkiye’yi büyük güce taşıyan Anayasayı hep birlikte yapacağız inşallah” şeklinde konuştu.

Başdanışman Malkoç’un konuşmasının ardından soru-cevap bölümüne geçildi. Üniversite öğrencilerinin sorularının ardından program son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber