Maliye Bakanı'ndan sert açıklama

Maliye Bakanından sert açıklama
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gelir vergisi, kurumlar vergisi ve KDV oranlarına yönelik herhangi bir çalışma yapılmadığını söyledi.

 

Maliye Bakanı Şimşek, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın Swiss Otel'de düzenlediği 'Gelir İdaresinde Kalite Yönetimine Giriş İçin Teknik Destek Projesi Kapanış Konferansı'na katıldı. Konferansın ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Şimşek, 'Serbest meslek erbabına yönelik vergi denetimleri başlayacağını söylemiştiniz, bu denetimler hangi meslek gruplarını kapsayacak?' sorusu üzerine herkesten kazandığı oranda vergi toplamanın asli fonksiyonları olduğunu, dolayısıyla herhangi bir kesimi ön plana çıkarmak istemediklerini dile getirdi. Vergi kaçıran, kayıtdışı çalışan kim olursa olsun gerekli takibi yapmaları gerektiğini ifade eden Şimşek, geçen sene yapılan çalışmalarla 370 binin üzerinde yeni vergi mükellefi kazandıklarını, bu sene de gelecek, sene de bu çabaların süreceğini belirtti.

Şimşek şunları kaydetti:

"Geçen bir restorana gittik. Alınan fişe bakıldı, gün boyunca 5 tane fiş numarası var. Olacak iş değil. Çünkü biz oradayken bile oradaki müşteri sayısı onun birkaç katıydı. Demek ki gün boyunca kapalı olmaları lazım. Yavaş yavaş bu konulara eğiliyoruz. Bütün Maliye Bakanlığı çalışanları artık sahada bu tür denetimleri artıracak. Özellikle esnafımız halkımızdan KDV'yi alıyor. Bunu 75 milyon için alıyor ama onu cebine atıyor. Bu, 75 milyon kişiden hırsızlıktır. Bunların cezaları ağırdır. Yakalandıkları zaman sonuçları ağırdır. Bunların yapıldığını biliyoruz. Bunların takipçisi olacağız."

Çalışmaları tek bir alanda sınırlamadıklarını belirten Şimşek, bir alışveriş yapıldığında zaten o fiyatın içinde KDV olduğunu, bunu belgelendirmeyerek kendi cebine atanların, 75 milyondan hırsızlık yapanların yakasına yapışacaklarını ifade etti.

KDV oranlarının yüzde 19'a çıkarılacağına yönelik iddiaların hatırlatılması üzerine Şimşek, genel gelir vergisi oranları, genel kurumlar vergisi oranları ve genel KDV oranlarına yönelik bir çalışmalarının bulunmadığını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel