“Makası çok açtılar”

“Makası çok açtılar”
Çarşamba ilçesinde yıllardır koltuk döşemeciliği yapan Serkan Durna, eskiye nazaran fiyat aralığı makasların açıldığını söyleyerek sıfır koltuk takımlarında alımların düştüğünü aktardı.

Çarşamba ilçesinde yıllardır koltuk döşeme işi mesleğini icra eden Serkan Durna, artan fiyatlar nedeniyle ikinci el koltuk takımlarına ve koltuk kumaşı değişimine rağbet olduğuna dikkat çekti.
Evlerinde değişiklik yapmak isteyen ev hanımları, artan mobilya fiyatlarından dolayı satın almak yerine evdeki mobilyalarını koltuklarını boyatıp, kumaş yenilemeyi tercih ediyor.

“Fiyatta Makas aralığı açıldı”
Yeni almak yerine kaplatmak vatandaşa daha mantıklı geldiğini ifade eden yıllardır koltuk döşeme işi yapan Serkan Durna, “Makaslar baya bir açıldı. Ne yazık ki önceden ilk yaptığımız zamanlarda sıfır koltuk takımlarını yarı fiyatına alabiliyorlardı. Artık ne yazık ki alamıyorlar. Bugün kaliteli bir koltuk takımı alabilmek için müşterinin 30 - 40 bin lirayı gözden çıkarması gerekiyor. Takım olarak sünger değişimi dahil yüzleme yaparsak 15-20 bin lirayı buluyor. Fakat beğendikleri kumaşa göre de değişiyor. Kumaşlarda da kalite farkı oluyor ve ona göre fiyat değişiyor. Ürünlerimizin çoğu dolar endeksli olduğu için ne yazık ki hazır mağazacıların da ürünleri dolar endeksli oluyor. Fiyat aralığını çok açtılar. Önceden bu kadar açık bir fiyat aralığı makası yoktu. Bundan 5 yıl öncesinde bin 500 liraya koltuk takımı yapıyordum. Sıfır koltuk takımı satan mağazalar iki bin 500’e satıyorlardı. Hani makas aralığı fazla yoktu. Ama şimdi müşterinin evindeki ürünü kaliteliyse ve herhangi bir deformasyon sorunu yoksa üründe, geneli zaten yüzlettirmek istiyor.” İfadelerini kullandı.

Ayrıca Durna, artan fiyatlardan dolayı işlerinin yoğun olduğundan çoğuna yetişemediğini belirtti.

img-0391.jpg

makasi-cok-actilar-3.jpg

HABER: Emine TEMİZ YILMAZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir