“MAKAMIN SARHOŞU DEĞİL, HİZMETİN AŞIĞI OLACAĞIZ”

“MAKAMIN SARHOŞU DEĞİL, HİZMETİN AŞIĞI OLACAĞIZ”
31 Mart Mahalli İdareler Seçimi’nde Çarşamba ilçesinde seçmenler sandık başına giderek tercihini yaptı. Tercih sonucunda beklenen oldu ve Çarşamba’nın Yeni Belediye Başkanı Halit Doğan oldu.

Çarşamba İlçesi’nde 31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçimi heyecanı dün sandıkta oy verme işlemi ile devam etti. Sabah saatlerinde başlayan oy verme işlemi, akşam 17.00’da son buldu. Resmi olmayan sonuçlara ve 31 Mart 2019 saat 22.20 sıralarında edindiğimiz istatistiklere göre; 101 bin 777 seçmenden 66 bin 652 seçmen katılım sağladı. %65’lik katılım ve 367 sandığın bulunduğu Çarşamba ilçesinde seçmenler Büyükşehir Belediye Başkanı’nı, Çarşamba Belediye Başkanı’nı, Çarşamba Belediye Meclis Üyesi adaylarını ve mahallelerinde ki muhtar adaylarını seçtiler.
 

Saat 17.00 itibariyle sandıklar oy verme işlemine kapatılarak sayıma geçildi. Yapılan sayımlarda Çarşamba ilçesi’nde beklenen tablo birkaç saat sonra sayılarla tespit edilmiş oldu. Henüz resmi olmayan sonuçlara göre , Cumhur İttifakı ve AK Parti Çarşamba Belediye Başkan Adayı Halit Doğan 47 bin 236 oy ile %73,63’lük oy oranı, Millet İttifakı ve CHP Çarşamba Belediye Başkan Adayı Altan Karabulut 10 bin 215 oy ile %15,92 oy oranı, Büyük Birlik Partisi Çarşamba Belediye Başkan Adayı Ertan Sağlam 3 bin 728 oy ile %5,81 oy oranı ve Saadet Partisi Çarşamba Belediye Başkan Adayı Sebahattin Sancar Bin 485 oy ile %2,31 oy oranı elde etti.
 

Sandıklar açıklandıkça gelen bilgiler sonrasında Cumhur İttifakı cephesinde coşku ve sevinç dolu dakikalar başladı. AK Parti ve Çarşamba tarihinde en yüksek oy oranı ile Çarşamba Belediye Başkanı olan Cumhur İttifakı Belediye Başkanı Halit Doğan, resmi olmayan ve edinilen bilgiler sonrasında Seçim Koordinasyon Merkezi’nde kısa bir teşekkür konuşması yaptı.

Daha sonra SKM binasının dışında bekleyen kalabalığa teşekkür etmek isteyen AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Taner Özden ve AK Parti Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, burada açıklamalarda bulundular. İlk olarak konuşan AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Taner Özden, “ Çarşamba’mızda hep beraber birlik içerisinde, resmi olmayan sonuçlara göre diğer ilçeler içerisinde başı çekiyor durumdayız. Yaklaşık 60 gün boyunca gecesini gündüzüne katarak, çoluğundan çocuğundan, yediğinden içtiğinden fedakarlık ederek, gece gündüz sahalarda koşarak, bu gördüğünüz kalabalığın kat kat fazlası olan Çarşamba için emek verilen bir çalışmanın sonucunda elde edilen bir başarıdır. Hepinize teşekkür ediyor, hepinizden Allah razı olsun diyorum. 31 Mart tarihinde güzel bir sonuçla Belediye Başkanımızı makamına taşıdık. Ben öncelikle bundan önce Belediye Başkanlığı görevini yapmış olan Hüseyin Dündar’a, onun öncesinde Çarşamba’ya hizmet vermiş tüm belediye başkanlarımıza, ilçe başkanı olarak canı gönülden teşekkür ediyorum. Bundan sonra işimiz daha zor. Belediye Başkanımızın işi daha zor. Çarşamba’mızı hep birlikte güzel yerlere taşımak zorundayız. Hepimiz belediye başkanımızın sonuna kadar yanındayız, arkasındayız. Gecemizi gündüzümüze katarak yapmamız gereken ne varsa yapacağımızın burada sözünü veriyoruz. Bu başarıyı önümüzde ki 5 yıl boyunca nazar değdirmeden birlikteliğimizi Cumhur İttifakı olarak sürdürelim.” diyerek herkese teşekkür etti.

Daha sonra konuşma yapan Cumhur İttifakı ve AK Parti Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan ise, “Çarşamba Belediye Başkanı olarak seçilmek üzerimizde ki yükü artırmaktan, omuzlarımızda ki vebalin ağırlığını artırmaktan öteye bir anlam taşımıyor benim için. Çarşamba’nın sokaklarında küçüklerin Halit Abi dediği, büyüklerin ‘Halit Başkan’ dediği kardeşinizim yine. Çarşamba’da şuana kadar Belediye Başkanlığı’nda alınan en yüksek oy oranına ulaşma durumu nasip oldu bize. Bu nasiplik aynı zamanda bizim imtihanımızdır. Bu demektir ki bu 5 yılda bu makamda imtihan olacağız. Çarşamba’nın insanlarına buna layık olarak hizmet edebilecek miyiz, edemeyecek miyiz bunun imtihanını vereceğiz. İnşallah Çarşamba’nın insanlarına hak ettiğinden fazlasını vermek için gece gündüz, elimizden geleni yapmaya söz veriyorum. İnşallah Rabbim bizleri sizlere hiçbir zaman mahçup etmez. Bize burada güvenen-inanan, AK Parti’nin, Milliyetçi Hareket Partisi’nin seçmeni olan olmayan tüm Çarşambalılardan oy almış gibi düşünüyorum. Neticeden benim kimden oy alıp almadığımın benim açımdan bir önemi yok. Tüm Çarşamba’ya hizmet etmekle yükümlüyüz. Bu hizmeti en iyi şekilde yerine getirmek için canla başla belediyede ki tüm arkadaşlarla sunabilmek için gayret edeceğiz. Eksiğimiz olduğu yerde, hatamızın olduğu yerde oyu veren sizlersiniz, bunun içinde bizleri uyarmak sizlerin boynunun borcu olsun. Beraber güzel bir yol yürüyeceğiz. Çarşamba’nın önce altyapısında, sonra trafiğinde, sonra otoparkında ve yollarında ki sorunlarına el atacağız. İnsanların modern bir şehir de yaşıyorum görüntüsünü hissettireceğiz. Sonrasında Çarşamba’mızın gençlerine iş, kadınlarına iş, iş arayan, istihdam ihtiyacı olan herkese yapabileceği şekilde olabildiğince geniş imkânlar sağlamak istiyoruz. İnşallah projelerimizi Çarşamba’da yapacağız. Kadınların kocalarını gurbete göndermediği, anne babanın evlatlarını gurbete göndermediği bir Çarşamba’yı hep beraber görmek istiyoruz. Sosyal kültürel, spor alanında gençlerimizin Çarşamba’da iyi bir şekilde yetiştiği, bizden sonrakilere daha iyi bir Çarşamba’yı teslim ettiğimiz bir hale dönüştürmeyi istiyoruz. Bizden önce görev yapmış olan tüm başkanlarımızdan Allah razı olsun.  Makamın sarhoşu değil, hizmetin aşığı olmayı rabbim nasip etsin. Bundan sonra kardeşlik bilincinin en üst seviyede olduğu, Samsun’la bütünleşmiş güzel bir Çarşamba’da hep birlikte yaşamayı rabbim bizlere nasip etsin.” Diyerek konuşmasını tamamladı.

SKM önünde bekleyen vatandaşlar Doğan’ı konuşması sonrasında alkış yağmuruna tutarak tebrik ettiler. Partililerin sevinci gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber