Mahkeme binasına saldırı: 20 ölü

Mahkeme binasına saldırı: 20 ölü
Somali'nin başkenti Mogadişu'daki bir mahkeme binasına düzenlenen bombalı organize saldırıda en az 20 kişi hayatını kaybetti.

 

Doğu Afrika ülkesi Somali'nin başkenti Mogadişu'da şehrin en kalabalık caddelerinden birinde bulunanmahkeme binasına düzenlenen organize saldırıda en az 20 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Görgü tanıklarıhadiseye ilişkin ifadelerinde ilk önce silahlı adamların mahkeme binasına girdiğini, akabinde birkaç tanesinin üzerlerindeki patlayıcıları ateşlediklerini, diğerlerinin ise etrafa ateş açmaya başladıklarını belirttiler. Somali İstihbarat Teşkilatı'ndan Abdurrahman Muhammed'in Fransız kaynaklı bir haber ajansına yaptığı açıklamada saldırıda en az 1 canlı bomba olduğunu bildirdiği kaydedildi. Hüseyin Ali isimli bir görgü tanığının ise İngiliz kaynaklı bir haber ajansına yaptığı açıklamada, 'Silahlı adamların mahkeme binasına girmesinin ardından birpatlama sesi duyduk. Ardından hemen ateş açmaya başladılar.' ifadelerini kullandığı kaydedildi. Hadise anında çevrede bulunan diğer tanıkların, Mogadişu mahkeme binasına düzenlenen saldırının faillerinin Somali Ordusu'nun askeri üniformasını giydikleri ve hadisede ikinci bir patlama olduğu yönünde ifade verdikleri bildirildi. Ayrıca Somali'de Pazar gününün normal iş günü olması sebebiyle mahkeme binasının bulunduğu caddenin bir hayli kalabalık olduğu ve patlamanın duyulmasının ardından mahkeme binasının üst katlarındaki çalışanların pencereleri kırarak aşağı atlamaya çalıştıklarının da gözlendiği bildirildi.

Mogadişu mahkeme binasına düzenlenen saldırıyı şu ana kadar herhangi bir grubun üstlenmediği kaydedildi. Somali'de gerçekleşen benzer saldırıları genelde 'Hareket El Şebab El Mücahidin' adlı radikal İslamcı örgüt üstleniyor. Somali'de 'İslam düşmanlarına karşı cihad ettiğini' iddia eden örgütün El-Kaide ile de bağlantılarının olduğu ve pek çok Avrupa ülkesi tarafından 'terörist organizasyon' olarak kabul edildiği biliniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel