MAHALLE'Lİ İSYAN ETTİ

MAHALLELİ İSYAN ETTİ
Çarşamba’da Sefalı Mahallesi’nde bulunan Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi’nde ki mahalle sakinleri yoğun çöp kokusu ve karşılaştıkları sağlık sorunları yüzünden eylem yaptılar

Çarşamba İlçesi Sefalı Mahallesi’nde 2010 yılında kurulan Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi etrafında oturan mahalleliler yaşadıkları sıkıntıları duyurmak için eylemde bulundular. Kuşgölü Mevkisinde bulunan tesisin yolunu kapatan mahalle sakinleri tesis araçlarının giriş, çıkışlarını engellediler.

Kötü kokunun günlük yaşamlarını olumsuz bir şekilde etkilediğini belirten mahalle sakinlerinden Cemal Irmak, “Senelerdir bu şikayetimizi dile getirdik. Yaz aylarında artan kokudan dolayı evlerimize duramıyoruz. Yemek yiyemiyoruz. Sağlığımızdan şüpheliyiz. Bunun için eylem yapmaya karar verdik. Yetkililerin bir an önce olaya çözüm bulması gerekiyor.” Dedi.

Mahalle sakinlerinden Nevzat Aktaş, konunun bir an önce çözüme kavuşmasını isteyerek, “Mahallemizde çöp yüzünden artan sinekler tam bir hastalık kaynağı. Sağlığımızı olumsuz etkiliyor. Tüm mahalle bu sorundan etkileniyor.” İfadelerini kullandı.
 

Konu ile ilgili Samsun Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Depolama Tesis Müdürü Fatih Tutar eylem yapan vatandaşlarla tesis binasında görüştü.Görüşme sonrasında vatandaşlar olaysız bir şekilde dağıldı.
vyk.jpg

thjdt7i.jpg

fyk.jpg

dhjdyul.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber