Mağdur Olan Üreticilere Bilgilendirme

Mağdur Olan Üreticilere Bilgilendirme
Çarşamba İlçesi’nde 2015 yılının son günlerinde etkili olan yoğun kar yağışı sonrası hasar gören birçok sera üreticisine Çarşamba Gıda,Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi

Çarşamba İlçesi’nde geçtiğimiz aylarda tarihinde etkili olan yoğun kar yağışında birçok sera yıkılmıştı. Olayın ardından yerinde hasar tespitleri yapan Çarşamba Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, gerekli çalışmaları tamamladı. Seraların yıkılmasıyla birlikte %30’un üzerinde hasar gören ve mağdur olan üreticiler için İlçe Müdürlüğü tarafından düşük faizli tarımsal kredilerde borç ertelemesi sağlanılması için çalışmaların gerçekleştirildiği belirtildi.

Öte yandan yıkılan seraların yeniden yapılabilmesi için Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Sera Modernizasyonu kredisi hakkında, Çarşamba’lı üreticilere bilgilendirme toplantısı verildi. Verilen toplantıda Çarşamba Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Osman Akman, tarım sigortasının önemini vurguladı. Akman ayrıca, seraların yeniden yapılarak üretim sezonuna yetiştirilmesini temennisinde bulundu.

magdur-olan-ureticilere-bilgilendirme--(2).jpgmagdur-olan-ureticilere-bilgilendirme--(3).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir