Magandaların vurduğu çocuk babasının kollarında can verdi

Magandaların vurduğu çocuk babasının kollarında can verdi
Afyonkarahisar’daki bir düğünde magandaların ateşlediği silahlardan çıkan kurşunlarla vurularak hayatını kaybeden 13 yaşındaki çocuğun babasının kollarındaki son sözü, ‘baba ben ölüyorum’ oldu.

Afyonlarahisar merkeze bağlı Nuribey Belde Belediye Başkanı Hazım Kaya’nın oğlunun düğününde sahneye çıkan magandaların ateşledikleri silahlardan çıkan mermiler 13 yaşındaki bir çocuğun ölümüne, 3’ü çocuk biri yetişkin olmak üzere 4 kişinin de yaralanmasına neden oldu. Hafta sonu meydana gelen olayda maganda dehşetinin adresi bu defa Nuribey Beldesi oldu. Belediye Başkanı Hazım Kaya’nın oğlu Mehmet Kaya’nın belde okulunun bahçesinde yaptığı düğün kana bulandı. İddialara göre, düğünde herkesin sahnede oynadığı sırada silahlarına sarılan onlarca magandanın ateşlediği kurşunlar düğünü izlemeye giden Yusuf Baylan (13), Ekrem Evkin (13), Harun Güleç (13) Halil Kaya (24) ve ismi henüz belirlenemeyen bir kişiye isabet etti. Ortalığın bir anda savaş alanına döndüğü olayda göğsünden ve kolundan vurulan ortaokul son sınıf öğrencisi ve İsmail-Melek Baylan çiftçinin tek çocuğu olan Yusuf Baylan hastane yolunda hayatını kaybetti. Diğer yaralılar ise vücutlarının çeşitli yerlerine isabet eden kurşun ve saçmalarla yaralanırken, yaralılar olay yerine gelen 112 Acil Servis ambulansları ile Afyonkarahisar devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

“SANKİ SAVAŞ ALANI GİBİYDİ”
Oğlunun kanlar içinde yere yığıldığını ve kollarında son nefesini veren acılı baba İsmail Baylan ise yaşadığı acı verici olayı şöyle anlattı: “Pazarın orada oturuyordum, Belediye Başkanı Hazım Kaya’nın oğlu takılar takılmıştı. Takılar takıldıktan sonra buraya doğru geldiler. Çalgıcılar çalmaya başlayınca silahlar atılmaya millet oynamaya başladı. O arada orada çoluk çocuk kaynamaya başladı. Atan da çoktu. Her çeşit silah vardı 8 atar, pompalı, aklınıza ne gelirse her çeşit silah vardı. Ortalığı kavuruyorlardı, sanki savaş alanı gibiydi, şimşek çakar gibiydi. Orada başladılar atmaya, 3-4 kişiyi anında vurdular. Bir de benim oğlan vardı içlerinde. Çalgıcılar çalınca atmaya başladılar, ortalığı inlettiler savaş var gibi. Benim oğlan bana gelmeye başladı, göğsü kanlıydı. Kolunda da akan vardı. Oradan sıyrılarak geldi ‘baba ben ölüyorum’ dedi. Kucağıma aldım taksiye bindirdim. Salar Köyünde ambulans karşıladı, ambulansa bindirdik. Salar Köyünde benim oğlan nefes alıyordu. O anda gitmiş benim oğlum. Tek çocuğumdu benim. Bu tür olaylara karşı silahın yasaklanmasını istiyoruz, bizim canımız yandı başkalarınınki yanmasın.”

“BELEDİYE BAŞKANI 10 YAŞINDAKİ KÜÇÜK OĞLUNUN SİLAH ATEŞLEMESİNİ EL ÇIRPARAK KUTLADI”
Olayın konuşan Babaanne Huriye Baylan ise olayın takipçisi olacağını ve torununun ölümünün hesabını sonuna kadar soracağını kaydederek, “Özellikle şikayetçiyim ben, bu silahların durdurulmasını istiyorum. Bu adamı Valiliğe şikayet edeceğim, bunu başkanlıktan alsınlar. Bu silahtan biz bıktık. Kendisi özellikle 8-10 yaşındaki çocuğun eline vermiş Halil Kaya çocuğuna silah attırmış. Kendisini vuruyormuş çocuk. Millet çekişmiş al bunun elinden silahı diye almamış. Başkanın hoşuna gidiyor el şaplattı çocuğun silah atmasına ben buradan gördüm. Özellikle davulcular, aman etmeyin deseler de ettiler, gareze atiler. Kurşunlar damlara düştü, çoluk çocuk korktu, biz korktuk. Garezle ettiler bayağı köye gösteriş olsun diye. Benim tek torunumdu, benim tek fidanımdı o” diye konuştu.

OLAYLA İLGİLİ 15 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI 1 KİŞİ TUTUKLANDI
Olayın ardından beldeye operasyon yapan jandarma ekiplerinin, olayla ilgisi olduğu belirtilen 15 kişiyi gözaltına aldığı bildirildi. Yapılan operasyonda çok sayıda silaha da el konulduğu belirtildi. Mahkemeye çıkarılan 15 kişiden 14 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Ü.İ.D., (26) tutuklandığı kaydedildi.
Diğer yandan jandarma ekiplerinin olaydan sadece yarım saat önce bölgeye giderek düğünde silah atılmaması konusunda düğün sahiplerini uyardığı da ortaya çıktı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir