İBRAHİM FETHİ SEL

İBRAHİM FETHİ SEL

MAÇA BAKMAK

MAÇA BAKMAK

                Iğdır ve İskenderun takımları arasındaki 2.lige yükselme final maçına bakıyorum   televizyondan.

               Bu iki takım Çarşambasporumuzun  BAL ligine düştüğü gruptan ilk 4 takım arasına girerek  2.lige çıkmak için Ordu 52 ve Aksaray takımı ile yarı final ve finalmaçı oynama hakkı kazandılar.

İskenderun  takımı Ordu’da 1-1 berabere kaldığı maçın rövanşında 2-1 kazanarak final oynama hakkı kazanırken,İğdırda deplasmanda 2-2 berabere kaldığı maç sonucunda sahasında Aksaray takımını 3-2 ile geçerek finale çıktı.

              Bu takımlardan  biri  şampiyon olarak 2.lige çıkacak.Takımları şöyle bir süzüyorum,inceliyorum,seyrediyorum gördüğüm manzara  kaliteli  ayaklar ve bolca para.

              Iğdır takımının yedeklerine bakıyorum ;   BatuhanKARADENİZ(Süper lig tecrübeli ,Çarşambaspora bir maçta 3 gol  attı),Abdulaziz SOLMAZ(Samsunsporda  oynadı ),Yılmaz ÖZEREN(Samsunsporda oynadı)Süper lig dahil ,1lig tecrübesi olan sporcular.Oynayanlardan Muhammet REİS,Suat KAYA ,Kaleci BAYRAM,Mesut ÇAYTEMEL hepsi süper lig veya 1 lig tecrübeli olanlar.İsimlerine geçmişten aşinayız ve bu takımın  tahmini bedeli 100 trilyon civarı.

              İskenderun’a geldiğimizde futbol genel direktörü Jan OldeRiekerink ismi bir çok şeyi izaha yeter sanırım.Hollandalıteknik direktör Galatasaray’dada görev yaptı ve şimdide İskenderun’da görevli.

Futbolculara geldiğimizde tecrübeliayaklaroradada var İrfan BAŞARAN,MuratERDEMİR,AbdurrahmanKUYUCU,Osman ŞAHİN gibi 1 ve 2 lig tecrübesine sahip ayaklara sahip.

                Ordu ve Aksaray takımları bu takımlara biraz yaklaşan oyuncu kalitesine sahiptiler.Kısacası 2 lige yükselmenin bedeli ekonomik olarak yeteri kadar ağır gözüküyor.

Çarşambasporumuz hep bu ligde yani 3.ligde 3-5 sene kalsın istedim.Havasını soluyarak tecrübe kazanmak için.

                Bu maça baktığımda  gördüğüm manzara bu kalitede bir takım kurmanının bedelinin ağır olduğu.

                Düşmemek için kurulacak bir takımın bedelide 10 trilyonlarda geziniyor eğer rahat bir sezon geçireceğim derseniz bu paraları harcamak zorundasınız .

                Kimin çıktığı bizi çok ilgilendirmiyor  parayı verdiler düdük çalmak  onların hakkı.

                Biz kendi derdimize yanalım ve seneye inşallah 3.lige çıkma başarısını gösteririz.

                Maça baktığımda benimde gördüklerim bunlar    

               Sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum.,

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İBRAHİM FETHİ SEL Arşivi