ERTAN SAĞLAM

ERTAN SAĞLAM

MAÇ VE SONRASI

MAÇ VE SONRASI

Pazar günü oynanan Çarşamba spor –Görele maçındaydık. Şampiyonluk iddiasından uzak iki takımın mücadelesiydi. Kulübümüz Çarşamba spor seneye iyi bir yapılanmayla aynı yönetimle bu işi başaracak ümidini taşıyorum.

Maçı Spor Müdürümüz Nevzat beyle izledik. Çarşamba spor maça çok iyi başladı. İlk 15 dakikada bulduğu pozisyonları gole çevirseydi 4-5 skor olurdu ama forvetlerimiz bunu başaramadı.

İlk yarının sonlarına doğru bir şans golüyle Görele öne geçti. İkinci yarıya biraz daha iyi başladık. İlerleyen dakikalarda beraberliği ve sonra galibiyeti yakaladık.

Sonlarına doğru defans ve kaleci anlaşmazlığından Görele beraberliği yakaladı.

Kısa anekdottan sonra önemli olan konuya değinmek istiyorum. Biz ilk yarıda spor müdürümüzle canlı yayın yapıyorduk. Karşı taraf tribününde 5-6 kişilik Görele taraftarı ağza alınmayacak küfürler hem oyuncularımıza hemde kalecimize saldırıyorlar.

Yanında bulunan güvenliğe dedim ki; “Bu adamlar art niyetli gelmişler devamlı küfür ediyorlar” dedim. Onlar da oraya 2-3 görevli polis gönderdiler. Bu maçın Görele ayağının da gergin geçtiğini söylediler. Biz bu maçın ikinci yarısında protokol tarafına geçtik maçı ordan izliyorduk ama Görele tribününde o şahıslar yine kalecimize karşı el kol hareketleri ile dikkat çekiyordu.

Yine yanımdaki polislere ‘bu iş patlak verecek, burada olay çıkacak’ dedim. Maç biter bitmez kalecimiz Kadir oraya gitti maçın bitiminde bir grup Görele tribününe geçti.

Sayın Kulüp Başkanımız Turan Beyde oraya hızlı bir şekilde gitti ve o bölge birden bire karıştı. Bizde oradaydık. Görele’li seyirciler olay çıkarmak maksatlı oraya geldikleri aşikârdır. Ama ne gerek vardı ki.
Spor bu mu dur?
Çirkinleşmenin ne anlamı var ki!?
Ama art niyet nereye kadar ki.
Seyircilerimiz de haklı olarak bu çirkinliğe tahammülleri yoktu stattan çıkıp arka tarafa geçildi bizde oraya geldik. Emniyet güçlerimiz kötü bir olayı engellediler.

Turan Bilgin başkanın ve yönetimin tavırları haklıydı. Maç sonrası emniyet bir rapor tutmuşsa bunu TFF’ye ya da gözlemciye verdiğini umut ediyorum.

Görele sporun bu konuda ceza almasını gerektiğine inanıyorum. Sportmenliğe aykırı hareketler yapılmıştır. Bu sebeple Görele spor taraftarlarını kınıyorum.

Sayın kulüp başkanı ve yönetimi ve taraftarlarımızın samimi duygularına katılıyorum. Sporu çirkinleştirenlerin tescillenmesi bu sebeplerden dolayı bu tiplerin statlara alınmaması gerektiğine inananlardanım.

Maçın berabere sonuçlanması ve dostane bitmesi gerekirken birkaç kendini bilmez ortamı germiştir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ERTAN SAĞLAM Arşivi