LYS maratonu sona erdi

LYS maratonu sona erdi
Üniversite giriş sınavının ikinci basamağı olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) maratonu sona erdi.

Üniversite adaylarının girdiği 5 oturumluk Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) maratonu sona erdi. Son oturum olan Edebiyat ve Coğrafya Sınavı’ndan (LYS-3) çıkan öğrenciler, soruları kolay bulduklarını söyledi.Üniversiteye girişte ilk aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nın (YGS) ardından 5 oturumdan oluşan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS), Edebiyat ve Coğrafya Sınavı (LYS-3) ile sona erdi. İstanbul Üniversitesi’nde sınava giren üniversite adayları, sorular karşısında ter dökerken, aileler de çocuklarını üniversite önünde bekledi. Sürenin dolmasıyla sınav salonlarını terk eden öğrenciler sorunların kolay olduğunu söyledi.

“Coğrafya çok kolaydı” diyen bir öğrenci, “Geçen seneki gibi değildi. Ben sayısalcıyım, bu üniversiteyi istiyorum. İnşallah olacak” derken, diğer bir kişi ise, “Geçen yıla göre daha çok ezber sorusu vardı. Hukuk istiyorum” diye konuştu.

Sayısal öğrencisi olduğunu belirten bir üniversite adayı ise, “Ben bir sayısal öğrencisiyim. Coğrafyaya hiç bakmamama rağmen yapabildim. Edebiyat biraz uğraştırıcıydı. Beklediğim kadar zor değildi” dedi.Çocuklarını sınav günü yalnız bırakmayan aileler ise, sonucun iyi olmasını dilediklerini söyledi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Eğitim