LYS maratonu başladı

LYS maratonu başladı
Üniversite girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) başladı. Adaylar sınav salonlarında ter dökerken, ailelerin de bekleyişi sürüyor.

YGS'nin ardından üniversite için ikinci aşama olan LYS maratonu başladı. Adaylar iyi bir üniversitede okuyabilmek için LYS-4 sosyal bilimler sınavında ter dökmeye başladı. Tek oturumda uygulanacak sınav saat 10. 00'da başladı. 135 dakika sürecek olan sınavda adaylara LYS-4'te tarih, coğrafya-2, felsefe grubu ve din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden sorular yöneltilecek.

Adaylar, LYS-4'e girecekleri okullara erken saatte gelerek arama noktalarından geçirildi. Adaylar sınava girdikleri salonlarda, aileleri ise dışarıda ter döktü. Öğrencilerin heyecanlı olduğu gözlenirken, bazı veliler çocuklarını teselli etti. Sınava giriş için önceden belirlenen kurallar öğrencilere tekrar hatırlatıldı. Yapılan kimlik kontrolünün ardından öğrenciler, sınav olacakları salona saat 09.30 itibariyle alınmaya başlandı. Geç kalan bazı öğrencilerin sınava girebilmek için koştukları görüldü. Aileler ise çocuklarının sınavının başarılı geçmesi için Kur'an-ı Kerim okuyarak dua etti.

Çocuğu sınava girecek olan velilerden Ayşe Kaya, “Güzel bir şey. Onun yanındayım. Heyecanını almaya çalıştım. Bizlerde heyecanlıyız” dedi. İlk kez sınava gireceğini kaydeden öğrencilerden Deniz Mecit, “Heyecan var. Sınava hazırlandım. Hedefim kimya mühendisliği” diye konuştu. İkinci kez sınava giren Ezgi Erdoğan ise, sınava hazırlandığını ve hedefinin bilgisayar mühendisliği olduğunu belirtti.

Çocuğu sınava giren velilerden Zeki Altınbıçak, “Bütün öğrencilere başarılar diliyorum. Hakikaten Türkiye’de biraz zor ama çocuklar gidebildiği yere kadar gidecek” şeklinde konuştu. Bir başka veli ise, “Allah emeklerini boşa çıkarmasın. Onlar çalıştı biz dua edeceğiz. En az onun kadar heyecanlıyım. Sınavın sonuna kadar bekleyeceğim, onlar beni bekledi benim zamanımda, ben de bekleyeceğim” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Eğitim