Lütfi Elvan: TİB’in tapeleri onaylamak gibi bir yetkisi yok

Lütfi Elvan: TİB’in tapeleri onaylamak gibi bir yetkisi yok
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, bir gazetede yer alan TİB’in tapeleri onayladığı yönündeki iddialara ilişkin, “TİB’in tapeleri çıkarmak, tapeleri onaylamak gibi bir yetkisi yok. Bu yetki sadece adli kolluğa aittir" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, İhlas Haber Ajansı ve TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar’ın düzenlediği Gündem Özel programına konuk oldu. Bakan Elvan, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

“TÜRKİYE OLARAK SİBER GÜVENLİK KONUSUNDA ÇOK ÖNEMLİ ADIMLAR ATTIK”

Bakan Elvan, “Dinlemeler üzerine Siber güvenlik sisteminin, Türk Telekomünikasyon sistemine entegre edilmesinden bahsediliyor. Bu dinlemeleri önlemek mümkün mü?” sorusuna, “Teknoloji geliştikçe yeni bir ürün yeni bir teknoloji çıktıkça bunlarda tabi ki dinleme açısından üstesinden gelebilmek çok kolay değil. Bunların çok değişik mekanizmaları var. Tamamıyla engelleyebilir misin? Hayır. Bunun yüzde yüz engellenmesi gibi teknolojik ilerlemenin kaydedildiği ortamda, yüzde yüz engellenmesi söz konusu değil. Telekominakosyon alanında siber güvenlik çok önemli bir konuma geldi. Bir taraftan teknoloji gelişirken diğer taraftan da bu ülkeler firmalar güvenliği artırma yönünde çaba sarf ediyorlar. Türkiye olarak siber güvenlik konusunda çok önemli adımlar attık. Biz fena değiliz, istenilen düzeyde miyiz? Hayır. Daha da ileri adımlar atmalıyız. Bazı ülkelerde siber güvenlik konusunda bizden, destek istendi. Bazı ülkeler bu konuda birlikte çalışmayı arzu ettiklerini ifade ettiler” şeklinde cevap verdi.

“DİNLEMELERİ TASVİP ETMİYORUZ”

Dinlemeleri tasvip etmelerinin mümkün olmadığını kaydeden Elvan, “Müttefikimiz olan ülkelerin böyle bir girişimde bulunmasını tasvip etmiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuyu NATO zirvesinde gündeme getirecek. Bu konular konuşulacak. Mobil baz istasyonu sayesinde de dinleyebilirsiniz. Bu içeriden de olabilir dışarıdan da olabilir. İnternetle ilgili şunu ifade etmek istiyorum. İnternet ortamındaki yazışmalarınız vs. bu konuda da sıkıntılarımız yaşanıyor. Tüm dünyada bu tür sıkıntılar yaşanıyor. İnternet değişim noktası dediğimiz noktaların, yurtiçi trafikte Türkiye’de olması yönünde bir çalışma başlattı arkadaşlarımız” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir