LUNAPARKLAR DENETİMSİZ

LUNAPARKLAR DENETİMSİZ
Samet Arslan'ın Arife Günü Adrenalin Max Denilen Alette Kalp Krizi geçirerek Hayatını Kaybetmesi Üzerine, eğlence mekanları olan Lunaparklar’ın sağlık ve emniyet önlemleri olmayınca kaçınılmaz sonuçlar doğurması eğlenceyi hüzüne çeviriyor.

Son yıllarda özellikle gençlerin eğlenmek için sık sık gezdiği Lunapark’lar da yeterli önlem olmayınca tam bir ölüm oyunu oluyor. Lunaparklarda yaşanılan can kayıplarından sonra vatandaşlar, yeterli önlem alınmadığını iddia ediyor. Ramazan Bayramı arrife günü akşam Durusu Eski İçme Suları Birlik Başkanı ve Belediye Meclis Üyes Enver Arslan'ın oğlu Samet Arslan'ın kalp krizi sonucu hayatını kaybetmesi ile gündeme Lunapark’lar da ki sağlık hizmetleri ve alınan güvenlik tedbirleri  sorgulanmaya başladı.

Ramazan ayının son gününde; Çarşamba İlçesi Ada Park’ta bulunan Lunaparkta ki Adrenalin Max adı verilen eğlence aracına binmesi nedeni ile kalp krizi geçiren ve Bayramın 3. günü Akçatarla Köyünde sevenlerinin gözyaşları arasında gencecik yaşta toprağa verilen Durusu İçme Suları eski Başkanı, Akçatarla Mahallesi eski Muhtarı Enver Arslan'ın oğlu Samet Arslan’ın ölümünde sağlık önleminin yetersiz kaldığı iddia edildi.

İddialara göre; Eğlence aracına binmeden önce kalp rahatsızlığı bulunan hastalar için uyarı levhalarının bulunduğu fakat herhangi bir sağlık görevlisinin bulunmamasının muhtemel hastaların sağlığı için büyük eksik olduğu belirtildi. Arslan'da hiç bir kalp rahatsızlığı yokken korku ile gelen kalp krizi sonrası olay yerinde tesadüfen bulunan bir hemşirenin ilk müdahaleyi yapması bu alanlarda neden Sağlık görevlisi bulundurulmuyor tepkileri almaya başladı. 

Olayın yaşanmasının ardından, birçok vatandaş Eğlence mekanlarında yeterli sağlık diğer tedbir ve önlemlerin alınmasını ve benzer olayların bir daha yaşanmaması için Lunaparkların sürekli denetim altında tutulması gerektiği dile getirmeye başladı. Konu ile ilgili olarak ise; Genç yaşta evladını kaybeden Arslan ailesinin konuyu gündeme taşıyarak gerekli tedbir ve önlemlerin alınması için başvuruda bulunacakları öğrenildi.

HABER MERKEZİ
 



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber