LOKANTADAN GELEN YEMEK ŞOK ETTİ

LOKANTADAN GELEN YEMEK ŞOK ETTİ
Çarşamba ilçesinde bir lokantadan yemek siparişi veren esnaf Ercan Öztürk, gelen siparişi açıp yemeğini yemeye başladığında çorbasından çıkanı görünce büyük şok geçirdi.

Çarşamba ilçesi Hasanlı sokakta yıllardır Beyaz eşya tamirciliği yapan esnaf Ercan Öztürk, iş yerinde öğle yemeği için bir lokantadan çorba siparişi verdi. Çorba siparişinin gelmesi ile yemeği oturup yediği esnada sipariş ettiği çorbanın içinden böcek çıktığını gören esnaf Ercan Öztürk, tepkisini gizleyemedi.  Yemeğinden böcek çıkan Öztürk gazetemize yaşadıklarını şu şekilde ifade etti.
02556e95-a7f9-4a51-95e4-f70217cc0f77.jpg
Ercan Öztürk, "Kardeşimle birlikte yemek sipariş verdik yemeye başladık. Yemeği yediğimiz esnada çorbanın içinde tarif edemeyeceğim bir şey gördük. Kaşıkla alıp ne olduğuna baktığımızda çıkanın şeyin böcek olduğunu gördük. Çarşambamızın tanınmış ve hemen herkesin imrenerek gittiği bir lokantada böylesi bir yemek olması şaşırtıcı olduğu kadar da düşündürücüdür. Yemek sektörü gibi bir sektörde uğraşan kurumların sağlık ve hijyene çok daha fazla dikkat etmesi gerekir” dedi.

 Yemeğimden çıkan böceği alıp fotoğrafını çektim ancak bu olay için hiçbir yere de şikayette bulunmadım şeklinde devam eden Öztürk, “Sonuçta hepimiz esnafız. Ama önemli olan bizlerin ve o lokantadan yemek yiyen vatandaşların sağlığı çok önemli. Bu yemeği sadece ben yemiyorum yanımda çalışan elemanlarımla birlikte yiyoruz. Bizim gibi kaç esnaf ve gün içinde onlarca insan bu lokantadan yemek yiyor.  Yemeğimizi evde yapıp getirme şansımız yok. Burada yapma yerimizde yok. Bu yüzden sürekli dışarıdan yemek söylemek zorunda kalıyoruz. Yemeği yaparken kendilerinin de aynı yemeklerden yiyeceğini düşünmeleri lazım.” Diyerek şöyle devam etti.

Esnaf Ercan Öztürk, “Daha öncede böyle bir şeyle karşılaşmıştık lakin üstünde durmamıştık. Yemeğin içinden patlıcan kurdu çıkmıştı. Bunu yapan usta dikkat etmesi gerekiyor. Ya da bu sebzelerin alışverişini yaparken 3 kuruş fazla vermeyeyim diye kötüsünü alamaz. Daha sağlıklı daha sağlam ürünler alıp mutfağa koyması gerekir.” İfadelerini kullandı.

Esnaf olarak sağlık ve hijyen dışında bir de yemek fiyatlarına da değinen Ercan Öztürk, yemek fiyatları normal ama ucuz diyemeyiz. Fazla da olsa sorun yok hijyenik ve temiz olduğu sürece yeterli. Yemeklere güveniyordum ama güvendiğim yerden böyle bir sorunla karşılaşınca kime güveneceğimizi şaşırdık. Kiminin yemeklerinden bulaşık teli çıkıyor, kiminin yemeklerinden böcek çıkıyor. Şuanda ilgili kurumlara şikayette bulunmadım ama bu işletmelerin daha dikkatli ve daha özenli çalışmalarını istiyorum. Yapılan denetimlerin aylık değil haftalık yapılmasını istiyorum. Mutfaklarına girip detaylı incelenmesini istiyorum. Mesela bir simit fırınına gittiğinizde hijyenik olmadığını göreceksiniz. Simidin pişen yağının düzenli değiştiğine inanmıyorum. Simit diyip geçmemek lazım. Dikkate alınması lazım. Denetim yapılacağının duyumunu alınca iş yerini o gün düzenliyorlar. Denetim bittikten sonraki günlerde dikkat edildiğine inanmıyorum." dedi.
dd0e8e21-a1e1-4c00-82d2-e5364fb50a5f.jpg

ESNAFIN KAFASI KARIŞIK

Gazetemiz personeli Yağmur Ayan tarafından yapılan röportajda edinilen bilgiye göre esnaf yemek söylerken tedirgin bir o kadar da zorunlu söylüyor. Söyledikleri lokantaların belirli olduğunu güvenilir olduğunu bir o kadar da tedirgin olduğunu belirtirlerken, iş yerlerinde yemek yapmaya müsait yerleri olmadığından dışarıdan söylemek zorunda olduklarını, okuldan gelen çocuklarını evleri yakın olmadığı için lokantadan söyleme mecburiyetinde kaldıklarını belirtirken denetimlerin sadece denetim yapıldığı gün dikkate alındığını sonraki günlerde aynı özensizlikle ve hijyensizlikle devam ettiklerini aynı zamanda denetimlerin daha sıklıkla yapılması istediklerini vurguladılar.

HABER - RÖPORTAJ: Yağmur AYAN – Feyza Nur YILMAZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber