Liselilerin "Heybe"si 

Liselilerin "Heybe"si 
Samsun İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, tamamen Osmanlı Türkçesi ile yazılmış "Heybe" adı verilen dergi çıkarttılar

Samsun İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri bir ilke daha imza atarak öğretmen ve öğrenci kadrosundan oluşan ekiple, "Heybe" adlı dergi çıkarttı. Osmanlı Türkçesi ile yazılmış dergide hiçbir Türkçe açıklama bulunmuyor.
600 yıllık Osmanlı tarihindeki binlerce belgeyi herhangi birinin çevirmesini beklemeden kendilerinin okumak, anlamak ve anlatmak istediklerini belirten öğrenciler ise özellikle sosyal bilimler öğrencilerinin Osmanlı Türkçesini öğrenmekten memnun olduklarını söylediler.
İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Hamza Sofuoğlu, "Osmanlıca, Türklerin yüzyıllar boyunca geliştirdiği hem Arapça hem Farsçadan faydalanmış ama ikisinden de farklı bir dildir. Milli kültürümüzün temelini oluşturan eserlerimizin hemen hepsi Osmanlı Türkçesiyle yazılmıştır. Bu dili hakkıyla öğrendiğimiz takdirde tarihimizi daha iyi anlamış olacağız. Okulumuzda 2005-2006 eğitim öğretim yılından beri Osmanlı Türkçesi dersi zorunlu ders olarak okutulmasına rağmen daha önce hiç düşünülmemiş bir çalışma olması ve tüm sosyal bilimler liseleri içinde tek olması nedeniyle Heybe adlı dergimizi çok önemsiyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Eğitim