Liselilere kariyer eğitimi

Liselilere kariyer eğitimi
Lise öğrencilerinin kariyer ve çalışma hayatlarında ihtiyaç duyacakları eğitim verildi

Liseli öğrencilere yönelik başlatılan projeyle eğitim öğretim dönemi boyunca, kariyer eğitiminin önemini kavrayarak gerek akademik hayatlarında gerekse çalışma hayatlarında ihtiyaç duyacakları sertifikalara sahip olacak. Proje; Samsun Valiliği himayesinde Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü, üniversiteler, KOSGEB ve İŞKUR iş birliğiyle yürütülüyor.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yapılan planlamalar ile il genelindeki 9. sınıf öğrencileri halk eğitimi merkezlerinin yüz yüze ve çevrim içi eğitimleriyle iş ve sosyal hayatta iletişim ile diksiyon; 12. sınıf öğrencileri ise KOSGEB sistemi üzerinden geleneksel girişimcilik ve ileri girişimcilik kurslarına yönlendiriliyor. Kursa katılım sağlayan ve başarı gösteren öğrencilerin sertifikaları eğitim öğretim yılı sonunda öğrenci karneleri ile verilecek.
Öte yandan eğitim öğretim yılı sonuna kadar 24 lisede öğrenim gören öğrenciler için akademik ve iş hayatına yönelik uzmanlar eşliğinde kariyer günleri düzenleniyor. Projeyle her eğitim öğretim yılında her öğrencinin en az bir kursa katılım sağlaması hedefleniyor.

Kaynak:İHLAS HABER AJANSI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Eğitim