ERTAN SAĞLAM

ERTAN SAĞLAM

LİGE BAŞLARKEN

LİGE BAŞLARKEN

2019-2020 Bölgesel Amatör Ligi sezonuna şampiyonluk parolasıyla giren kulübümüz Çarşambaspor sezon başında belediye başkanının değişmesiyle farklı bir misyon ve teşkilatlanma ile işe başladı.

   Bizlerinde zaten benimsediği tasvip ettiği herkese açık objektif bir yönetimle işe başladılar. Farklı görüş ve düşünceler olsa da bizlerin istediği bir oluşumdu.

  Kulüp başkanı Özkan Yıldırım bizleri dahi aradı. “Abi yardımcı olun, bize katkı verin” demesi bence bir aşamadır. Çarşambaspor, iyi bir yapılanma ve yönetimle işe koyuldular.

  Tabiî ki belediye desteği olmak şartıyla. Hoca ve transferler yerinde ve isabetli yapıldı. Çarşambaspor taraftarı da kendilerini şampiyonluğa adapte, motive ettiler.

  Şehrin her bölgesine yeşil-beyaz bayraklar asıldı. Güzel bir motivasyon oluşturdu bu çalışmalar. Meyvesini ilk yarı verdi. Takım bazen kendini bozsa da toparlanmasını bildi, ilk yarıyı lider kapattık. Futbolda hiçbir zaman peşin hükümlü olmadım. 3 puanlı sistemde neyin ne zaman olacağını kestiremezsin.

  Bölgesel Amatör Ligi’nde 4. Grupta bana göre güçlü rakibimiz yok. Kulüplerin ekonomik zorluk çekmesi mütevazi kadrolarla ligi götürme amaçlarının olduğu belli zaten. Diğer kulüplerde Çarşambaspor’u şimdiden şampiyon ilan ettiler ama bizi yine zorlayan kendi bölge takımımız.

     Atakum Belediyespor – Ladik Belediyespor 2. yarıya dikkat çeken transfer yaptı. Fakat Çarşambaspor’u zorlayacakta değildir.

  2. yarının çok farklı olacağını buradan söylemek istiyorum. Çarşambaspor 36 puan, Kastamonu 30, Atakum Belediyesi 27 puanla sıralanmaktadır. Çarşambaspor’un bu ipi göğüsleyecek olması bizleri ve Çarşambamızı sevince boğar.

  3 puanlık sistem çok handikaplı bir sistem çok dikkatli olunmalıdır. Rehavete kapılmamalı, ilk yarıdaki ivmenin daha iyi devam etmesi gereklidir diyorum. Yapılan iki transferin faydalı olacağı umudundayım. Çarşambaspor’un uzun yıllar 3.lig özleminin bu sene biteceği ümidindeyim. Özellikle 12 adam taraftarlarımızın gayretleri muhteşem, yaptıkları çalışmaları sosyal medyadan takip etmekteyim. Bu işi okullarımıza kadar yaymaları çocukların sporla iç içe olmalarını sağlamaları taktire şayan.

Ben burada Uğur Çapkın ve ekibini kutluyorum. 4.grup takımlarından 2.yarı transferleri pek az. Niksar belediye 4 transfer yaptı. Ladik belediye 3-4 transfer yaptı, Çarşambaspor 2 transfer yaptı. Piyasadaki durgunluğun kulüpleri de vurduğu kanısındayım. Tabiî ki hocamızın vermiş olduğu doğrultuda plan ve proje altında yapılan 2 transfer takıma faydalı olacağı umudundayım. 1 transferin daha yapılacağı, hangi Mevlalara yapılacağı mevcuttur.

     İnanmışlık zaferin yarısıdır. Şehrin bayraklarla donatılması, Çarşambaspor’un maç kazandıkça stadın dolup taşması bu inancın bir eseridir. Bu takım 3.lige çıktığında o stadın tıklım tıklım dolacağına inanıyorum. İnşallah o sene bu sene olacaktır diyoruz. Baştan da söyledim; temkinliyim. Dereyi görmeden paçayı sıvamakta erken ama görünen köyde kılavuz istemez diyor. Sezon sonunda belediye meydanında da kutlama yapmak istiyorum.

     2019-2020 Bölgesel Amatör Lig 4.grubun 2.yarı maçlarını yakinen takip edeceğim. Kulübümüz Çarşambaspor’a şimdiden başarılar diliyorum ve her maç sonunda gazetemizde köşe yazımızla takımımızı destekliyoruz.

     Saygılar sunarım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ERTAN SAĞLAM Arşivi