KYK ÇARŞAMBA ÖĞRENCİ YURDU SOSYAL AKTİVİTE MERKEZİ OLDU

KYK ÇARŞAMBA ÖĞRENCİ YURDU SOSYAL AKTİVİTE MERKEZİ OLDU
Çarşamba’da Kredili Yurtlar Kurumuna bağlı yurt müdürlüğünde yapılan bir birinden farklı sosyal aktivitelere yüzlerce öğrenci katılıyor.

 

Samsun’un Çarşamba ilçesinde, Meslek Yüksek Okulu, Hukuk Fakültesi ve bu yıl yapımı tamamlanan İletişim Fakültesinden sonra öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını karşılamak için Kredili Yurtlar Kurumuna bağlı Çarşamba Yurdu geçtiğimiz yıl hizmete başlamıştı. Yaklaşık 1,5 yıllık bir hizmet sürecinde öğrencilerine, barınma ihtiyacı dışında sosyal olanaklar da sunan yurtta birçok farklı etkinlik organize ediliyor.

Sportif faaliyetlerden el sanatlarına birçok alanda düzenlenen etkinliklere hemen hemen yurtta kalan bütün öğrenciler katılıyor. Yaklaşık 220 öğrencinin kaldığı yurtta, Futbol, Voleybol, Masatenisi, Satranç, El Sanatları(Ahşap Boyama, Ebru), Müzik Kursları(Gitar Bağlama) ve Kuran kursları veriliyor.

Çarşamba Halk Eğitim Merkezinin de desteği ile yapılan kursların bir çoğu yurt binasında gerçekleşiyor. Yurt Müdürü Aslan Şekerci, “Yurdumuza Türkiye’nin dört bir tarafından öğrenciler geliyor. Bizlerde öğrencilerimize geldikleri bu yabancı şehirde ev sahipliği yapıyoruz. Çarşamba sosyal olanaklar bakımından kısıtlı bir ilçemiz. Bizde öğrencilerimize Halk Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği yaparak bu tarz sosyal aktiviteler organize ettik. Öğrencilerimizin tamamı bu aktivitelerin içinde yer alıyor” dedi.

kyk-carsamba-ogrenci-yurdu-sosyal-aktivite-merkezi-oldu.jpgkyk-carsamba-ogrenci-yurdu-sosyal-aktivite-merkezi-oldu-(1).jpgkyk-carsamba-ogrenci-yurdu-sosyal-aktivite-merkezi-oldu-(2).jpgkyk-carsamba-ogrenci-yurdu-sosyal-aktivite-merkezi-oldu-(3).jpgkyk-carsamba-ogrenci-yurdu-sosyal-aktivite-merkezi-oldu-(5).jpgkyk-carsamba-ogrenci-yurdu-sosyal-aktivite-merkezi-oldu-(8).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber