Kütüphane yeni yüzüyle kapılarını açtı

Kütüphane yeni yüzüyle kapılarını açtı
51. Kütüphaneler Haftası kapsamında Çarşamba Halk Kütüphanesi’nde etkinlik düzenlendi. Kütüphanede gerçekleştirilen tadilatın ardından resmen kapılarını halka açtı.

51. Kütüphaneler Haftası münasebetiyle Çarşamba Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen etkinlikte tadilat sürecine ilişkin bilgiler verildi. Kütüphanenin öğrencilere daha rahat, hızlı ve konforlu bir hizmet sağlanabilmesi adına çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Muharrem Orta, “Uzun süredir kütüphanemizi tadilata alma fikrimiz vardı. Belirli miktarda ödeneğin kütüphanemize gelmesinin ardından tadilat işlemlerine başladık. Öğrencilerimiz için tadilat esnasında çalışma odası, internet erişiminin kolaylıkla sağlanabileceği salonlar oluşturduk. Bu kapsamda bir çok yenilik kazandırdık. Kütüphanemiz bundan sonra yapacağımız projelerle de çalışmalarını sürdürecek. Öğrencilerimize ve ilçe halkına yeni kütüphanenin hayırlı olmasını dilerim.” İfadelerini kullandı.
kutuphane-yeni-yuzuyle-kapilarini-acti-(3).jpg
Müdür Muharrem Orta’nın konuşmasının ardından etkinliğe katılan davetlilere hitap eden İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, “Kitap bize ihanet etmeyen tek dostumuzdur. Esas iktidarın kitaplarda olduğunu anlayan  hükümdarlar, kitap yazmaya başladılar. Kitap geleceğe aktaracağımız en önemli eserlerin başında geliyor. Matematiksel olarak diğer ilçelerle de karşılaştırdığımızda da Samsun’da en fazla abonesi olan ve kitap alıp okuyan ilçe Çarşamba. İlkadım ilçesi bizden önde görünse bile nufüs fazlalığı faktörü burada öne çıkıyor. Samsun’da her zaman Çarşamba birinci kitapla en iyi dost en iyi arkadaş. Kütüphanemizi bu durumda tadilata aldırdık. Tam anlamıyla tamamlanmadı. Ama kalan eksiklikleri tamamlayacağız. Kütüphane yeri için biz daha bağımsız bir yer istedik ama olmadı. Gençlerimizin internetle de beraber olmasını istiyoruz. Diğer koridorda 20-25 kadar bilgisayarımızı kurduk. Orada ödevlerini yapıp kitaplarla da tanışacaklar.” Dedi.

kutuphane-yeni-yuzuyle-kapilarini-acti-(1).jpg

Programda konuşmaların ardından tadilat sonrası yenilenen kütüphane gezilirken en fazla kitap okuyan öğrencilere ödül takdim edildi. Etkinliğe Çarşamba İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, İlçe Emniyet Müdürü Feyzullah İlker Serdar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, Çarşamba İlçe Müftüsü Sıtkı Kaya, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

kutuphane-yeni-yuzuyle-kapilarini-acti-(4).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber