Kutlu Doğum Haftası Kutlanıyor

Kutlu Doğum Haftası Kutlanıyor
Çarşamba İlçe Müftülüğü Kutlu Doğum haftası etkinlikleri kapsamında Cemil Şensoy Kültür Merkezinde Tasavvuf Musikisi konseri düzenledi.

 

HABER-FOTO: Burak ÇALIŞKAN

Çarşamba İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum haftası etkinlikleri kapsamında Cemil Şensoy Kültür Merkezinde Tasavvuf Musikisi konseri düzenledi. Düzenlenen etkinlikte Çarşamba müftülüğü Tasavvuf Musiki Korosu çeşitli ilahiler söyleyerek izleyicilere hoş vakit geçirtti.

Etkinlikte açılış konuşması yapan Çarşamba İlçe Müftüsü Sıtkı Kaya, insanoğlunun son iki yüzyılda bilimsel ve teknolojik alanlarda gösterdiği başarıyı ne yazık ki insan onurunun korunması ve yüceltilmesi konusunda gösterilmediğini ifade etti. Kaya konuşmasının devamında, “ İnsan yaratılış itibariyle onurlu bir varlık olmayı islamın varlık, bilgi ve değer anlayışını şekillendiren en temel unsurlardan biri olmuştur. İnsanoğlunun son iki yüzyılda bilimsel ve teknolojik alanlarda gösterdiği başarıyı ne yazık ki insan onurunun korunması ve yüceltilmesi konusunda gösteremediği bir gerçektir. Geride bıraktığımız yüzyıl, daha şimdiden insanlık onurunun zedelendiği talihsiz bir zaman dilimidir.

Ayrımcılık, ötekileştirme, ırkçılık, şiddet, terör, eğitim eşitsizliği ve emeğe saygısızlık gibi onur kırıcı küresel sorunların kıskacında ki insanlık tarihte görülmemiş bir sınavdan geçmektedir. Bilim ve tekniğin son imkânlarıyla ürettiği aletler sorunları çözmeye yetmiyor. Hatta manevi ve ruhsal sorunları daha da çoğaltıyor. Kendi ürettiğinin esiri olan insanlık hapsolduğu kendi zindanından çıkış yolları arıyor. İslamın insan onuruna verdiği değeri Hz. Peygamberin çağlar önceki örnek hayatında, sünneti. söz ve davranışlarında, veda hutbesinde görmek mümkündür. Efendimiz veda hutbesinde 120 bin kişiye hitap ederken şu sözleri kullanmıştır; Ey insanlar sözümü iyi dinleyiniz bu günlerini nasıl mukaddes bir gün ise bu aylarınız nasıl mukaddes aysa, bu şehir Mekke nasıl mukaddes bir şehirse canlarınız mallarınız namuslarınız da öyle mukaddestir. Bu ve nice örnek davranışı hayatında bize gösteren peygamberimiz her konuda bize örnektir. Bu akşam burada bizimle olan herkese teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını bitirdi.

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar yaptığı konuşmada islamın hayatımızda önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek, “ bin yıldır bu topraklarda, Muhammed ümmeti olarak yaşıyoruz. Bugün efendimizin müstesna hayatını yeniden kurgulamaya hazırlanıyoruz. Attığı adımları günün olanaklarına göre yeniden yorumlamak, hayatımızı onun davranışlarına göre şekillendirmeye gayret göstermeliyiz” diyerek konuşmasına son verdi. Konuşmaların ardından kur-anı kerim ve Tasavvuf musikisi dinletisi yapıldı.

Düzenlenen etkinliğe Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba İlçe Müftüsü Sıtkı Kaya, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Köse, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kefeli, ÇTSO Başkan adayı Ahmet Yılmaz, Haber Expres Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Erol Şeker, Okul Müdürleri ve Cemil Şensoy Kültür Merkezini dolduran çok sayıda izleyici katıldı.

kutlu-dogum-haftasi-kutlaniyor-(2).jpgkutlu-dogum-haftasi-kutlaniyor-(3).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber